23.01.2021 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

La consellera Chacón reclama ajuts directes per al sector turístic de l'Alt Pirineu

La consellera ha reclamat al govern espanyol que allargui els ERTO almenys fins al març del 2021
La consellera Àngels Chacón al Pallars Sobirà, on s'ha reunit amb empresaris del sector turístic/ACN
La consellera Àngels Chacón al Pallars Sobirà, on s'ha reunit amb empresaris del sector turístic/ACN
La consellera Chacón reclama ajuts directes per al sector turístic de l'Alt Pirineu

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat al govern de l'Estat la prolongació dels ERTO "mínim" fins al març del 2021. A aquesta petició hi ha afegit la d'ajuts directes pel sector en comptes "d'avals de crèdit". La consellera ha dit que les empreses, "en el millor dels casos" estan facturant el 50% respecte a altres temporades i per aquest motiu demanen moratòries o ajuts per poder fer front a despeses tributàries, laborals o corrents. La consellera Chacón ha visitat avui el Pallars Sobirà, s'ha reunit amb empresaris del sector turístic, hotelers i propietaris de càmpings, i ha reclamat que arribin fons a Catalunya a través de l'increment del sostre de dèficit i a través de la territorialització dels fons europeus. 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a la Guingueta d'Àneu amb el màxims representants del sector turístic de l'Alt Pirineu. Imatge del 29 de juliol del 2020. (horitzontal)

(Foto: Àngels Chachón s'ha reunit amb empresaris del sector turístic al Pallars Sobirà/Marta Lluvich)

La consellera ha explicat que hi ha molta petita i mitjana empresa que ha deixat de facturar i tenen les mateixes despeses que una temporada normal i per aquest motiu necessiten ajudes directes i pròrroga dels ERTO. Àngels Cachón ha intercanviat impressions amb els empresaris pirinencs sobre les estratègies a seguir i la promoció internacional del turisme.

Àngels Cachón s'ha entrevistat amb el sector turístic del Pallars Sobirà amb qui ha intercanviat impressions sobre les estratègies a seguir i la promoció internacional del turisme.

La consellera ha volgut "felicitar i agrair" la implicació del sector empresarial en aquests moments difícils d'adaptació i ha elogiat la labor que han fet a l'hora d'adoptar mesures de seguretat per fer dels complexos establiments segurs. A la trobada amb la consellera Chacón hi han assistitel director general de Turisme, Octavi Bono; el director de l'Agencia Catalana de Turisme, David Font; i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement, Ramón Alturo.

Consellera Chacon a Sort

(Foto: La consellera Àngels Chacón a l'Ajuntament de Sort on ha mantingut una reunió amb alcaldes del Pallars Sobirà)

També hi han participat representants del sector: presidenta de la Federació de Càmpings, Marta Cortina, el President de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau, i el President de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet. També ha anat a l'ajuntament de Sort i Rialp, on ha visitat l'empresa de fusteria Sebastia.

La consellera Chacón reclama ajuts directes per al sector turístic de l'Alt Pirineu
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad