05.08.2020 |
Viure als Pirineus

RAMADERIA

Comença a Enviny el nou curs de l'Escola de Pastors

El curs es farà a l'antiga rectoria d'Enviny, al municipi de Sort, i acollirà 16 alumnes.
Alumnes de l'Escola de Pastors fent pràctiques amb un ramat del Pirineu/Escola de Pastors
Alumnes de l'Escola de Pastors fent pràctiques amb un ramat del Pirineu/Escola de Pastors
Comença a Enviny el nou curs de l'Escola de Pastors

El pròxim 2 de març comença un nou curs de l’Escola de Pastors de Catalunya. Enguany ho farà a l'antiga rectoria d'Enviny, al municipi de Sort, i acollirà 16 alumnes. El curs vol formar joves que vulguin treballar al sector primari. L’Escola de Pastors de Catalunya neix el 2009 amb l’objectiu de garantir el relleu genera­cional mitjançant la incorporació de persones a l’activitat, la gestió sostenible de les finques i la dinamit­zació del sector fent-lo viable econòmicament.

Alumnes de l'escla de Pastors

(Foto: Alumnes de l'Escola de Pastors al Pallars Sobirà/ESCOLA DE PASTORS)

El relleu generacional existeix i està protagonitzat per persones amb vocació, il·lusió i capacitat de treball. L’Escola amplia la seva missió intervenint en el debat de la incorporació d’aquesta nova pagesia al sector i activant mesures que aportin solucions: formació específica, accés a la terra, assessorament individualitzat per a projectes d’escala familiar i/o cooperatius, etc.

Un nou model de pagesia

L’Escola de Pastors de Catalunya és un projecte formatiu que proposa un nou model de pagesia. Aquesta està produint i produirà canvis molt importants en el desenvolupament rural del nostre país. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es demostra que el sector primari, per si mateix, és un sector viable econòmicament. Amb una aposta per una producció a petita escala de base familiar i/o cooperativa; sostenible amb l’entorn i amb el sector.

L'Associació Rurbans gestora de l'Escola de Pastors

L’associació rurbans és una entitat de dinamit­zació rural de muntanya que té la seva base a Ri­alp, Pallars Sobirà. Treballa a tot el territori rural Català.

 

Comença a Enviny el nou curs de l'Escola de Pastors
Comentarios