13.07.2020 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

Àreu elegeix aquest diumenge el seu alcalde

Iu Escolà, de casa Saboya, i Xavier Marco, de casa Currona, es presenten a l'EMD d'Àreu, al municipi d'Alins
Vista general d'Àreu, a la vall Ferrera/mendiak.net/
Vista general d'Àreu, a la vall Ferrera/mendiak.net/
Àreu elegeix aquest diumenge el seu alcalde

Els habitants d'Àreu, a la Vall Ferrera, tornaran a votar aquest mes de novembre. Després de fer-ho fa pocs dies, a les eleccions generals del 10N, aquest diumenge tornaran a exercir el vot per escollir el seu alcalde, és a dir, el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Àreu.

Jordi Escolà Colomé

(Imatge de Jordi Escolà, que va ser alcalde d'Àreu fins el seu traspàs, l'octubre de l'any passat)

Àreu, que forma part del municipi d'Alins, es va quedar sense alcalde ara fa un any i mig quan va morir, Jordi Escolà, l'alcalde pedani. A les últimes eleccions municipals del 26 de maig ningú va presentar cap candidatura i el càrrec va quedar desert. Ara la situació és ben diferent i aquest diumenge, la seixantena de veïns i veïnes empadronats al poble d'Àreu podran triar entre dos candidats a l'alcaldia, Iu Escolà, de casa Saboya, i Xavier Marco, de casa Currona.

Iu Escolà Viladrich 2(Imatge d'Iu Escolà)

Iu Escolà es presenta amb les sigles d'ERC, té 22 anys, es forma a la Pobla de Segur com a guia de muntanya i porta el càmping Pica d'Estats d'Àreu. L'ha mogut a presentar-se el fet de donar continuïtat a projectes que ja havia impulsat el seu pare, Jordi Escolà Colomé, avui traspassat. És un apassionat del seu petit país i de la muntanya i vol treballar per "situar Àreu al mapa". Es lamenta que no s'hagi aprofitat el dia de les eleccions generals per fer l'elecció de l'alcalde i els veïns hagin d'anar dos diumenges consecutius del mes de novembre a votar.

Xavier Marco (1)(Imatge de Xavier Marco)

Xavier Marco es presenta amb la sigla polítca de de JuntsXCat, té 35 anys i ha estudiat a l'Escóla d'Ostalaria Les-Val d'Aran. Porta una casa de turisme rural i la seva pròpia explotació ramadera. El preocupava que no hi hagués cap candidatura al poble i això el va fer decidir a presentar la seva. "Sempre m'ha agradat ajudar a la gent, per això també em presento", afirma. Diu que "avui les EMD´s tenen pocs ingressos i que cal garantir el finançament de projectes per tirar endavant el poble". També és de l'opinió que el millor hauria estat anar a votar el mateix dia de les eleccions generals i evitar així despeses i molèsties als veïns.

Sufragi directe

Els alcaldes de l'Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) es voten per sufragi directe dels veïns, contràriament al que passa amb els alcaldes dels municipis, que són els regidors i regidores que conformen el ple municipal qui els elegeixen. Així doncs, a Àreu, el candidat que tingui més vots aquest diumenge, serà qui guanyarà.

Àreu elegeix aquest diumenge el seu alcalde
Comentarios