02.04.2020 |
Viure als Pirineus

URBANISME

Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé

També s'haaprovat la formació d'una nova pista d'esquí de 150 metres de longitud i 10 d'amplada
Estació d'esquí de Port Ainé a Rialp/Port Ainé
Estació d'esquí de Port Ainé a Rialp/Port Ainé
Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé

La Comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'un nou aparcament de 326 places a la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé. Està previst que l'accés es faci a través d'un nou vial que començarà a la carretera, resseguirà la pista que va a la Torreta d'Orri i acabarà a l'extrem oest de la plataforma projectada. A més, també al complex pallarès, es vol formar una nova pista d'esquí de 150 metres de longitud i 10 d'amplada

L'aparcament projectat a Port Ainé tindrà dues plataformes, una superior i una altra inferior, que ocuparan una superfície total de 8.726 metres quadrats. Per arribar-hi amb vehicle, s'hi construirà un accés de 300 metres de longitud i 5 d'amplada. Mentre, els vianants hi accediran mitjançant unes escales existents, a la banda oest de la plataforma.
Pla general del plànol del nou aparcament de 326 places que es construirà a la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé. Imatge facilitada pel Departament de Territori i Sostenibilitat el 20 de febrer de 2020 (Horitzontal).

(Plànol del nou aparcament de Port Ainé/TES)

La nova instal·lació se sumarà als tres aparcaments que ja hi ha a l'estació, un a la zona de Sant Miquel i dos a la zona de Port Ainé, on en dies de màxima afluència es veu superada la seva capacitat.. Així, tot i que s'ha ampliat el voral del tram final de la carretera per permetre estacionar més vehicles, l'espai continua sent insuficient i els usuaris es veuen obligats a aparcar desordenadament al llarg de la via. Alhora, la formació de la nova pista d'esquí preveu descongestionar les existents que porten fins el remuntador.

Comentarios