27.09.2020 |
Viure als Pirineus

URBANISME

Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé

També s'haaprovat la formació d'una nova pista d'esquí de 150 metres de longitud i 10 d'amplada
Estació d'esquí de Port Ainé a Rialp/Port Ainé
Estació d'esquí de Port Ainé a Rialp/Port Ainé
Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé

La Comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'un nou aparcament de 326 places a la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé. Està previst que l'accés es faci a través d'un nou vial que començarà a la carretera, resseguirà la pista que va a la Torreta d'Orri i acabarà a l'extrem oest de la plataforma projectada. A més, també al complex pallarès, es vol formar una nova pista d'esquí de 150 metres de longitud i 10 d'amplada

L'aparcament projectat a Port Ainé tindrà dues plataformes, una superior i una altra inferior, que ocuparan una superfície total de 8.726 metres quadrats. Per arribar-hi amb vehicle, s'hi construirà un accés de 300 metres de longitud i 5 d'amplada. Mentre, els vianants hi accediran mitjançant unes escales existents, a la banda oest de la plataforma.
Pla general del plànol del nou aparcament de 326 places que es construirà a la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé. Imatge facilitada pel Departament de Territori i Sostenibilitat el 20 de febrer de 2020 (Horitzontal).

(Plànol del nou aparcament de Port Ainé/TES)

La nova instal·lació se sumarà als tres aparcaments que ja hi ha a l'estació, un a la zona de Sant Miquel i dos a la zona de Port Ainé, on en dies de màxima afluència es veu superada la seva capacitat.. Així, tot i que s'ha ampliat el voral del tram final de la carretera per permetre estacionar més vehicles, l'espai continua sent insuficient i els usuaris es veuen obligats a aparcar desordenadament al llarg de la via. Alhora, la formació de la nova pista d'esquí preveu descongestionar les existents que porten fins el remuntador.

Aprovada la construcció d'un aparcament de 326 places a la cota 2.000 de Port Ainé
Comentarios