01.12.2020 |
Viure als Pirineus

Vint-i-sis establiments del Pallars Jussà participaran, aquesta tardor, a Cuina de Fira

Durant l’època de fires de tardor al Pallars Jussà, 26 establiments, entre restauradors i cases rurals, de diferents pobles de la comarca oferiran menús de Cuina de Fira. Uns menús que ens traslladen en les èpoques de ple auge de les fires pallareses i ens permetran endinsar-nos-hi en tots els sentits. Aquesta és la tercera edició de Cuina de Fira i cada any té més acceptació, tant entre els veïns de la comarca com els visitants.

El logo de Pallars Terra de Corder.
El logo de Pallars Terra de Corder.
Vint-i-sis establiments del Pallars Jussà participaran, aquesta tardor, a Cuina de Fira

Els productes que s’utilitzen en la majoria de plats dels menús surten del propi territori i de productors locals. I entre els plats destaquen receptes tan pallareses com les sopes de pa, trinxat, confitat de porc, llonganissa i botifarra negra, cap i pota. Un dels ingredients estrella dels menús de fira és el corder. Precisament, des del programa Al teu gust es promou el consum d’aquesta carn amb la iniciativa Pallars terra de corder, un seguit d’activitats i accions encarades a posar en valor la qualitat d’aquesta carn i recuperar receptes tradicionals. Destaquen entre els plats elaborats amb corder, la girella, embotit per excel·lència, i cuinat a la brasa.

Cada restaurant s’encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que podem trobar una gran varietat de plats per tastar. Als comensals també se’ls obsequia amb un fulletó col·leccionable on poden trobar el menú del restaurant i tots els establiments on poden tastar menús de fira. L’època de fires enguany comença l’1 d’octubre amb la Fira Ramadera de La Pobleta de Bellveí i la tanca la Fira de Salàs, el 13 de novembre.

Així mateix, i per animar al consum d’aquesta carn, s’organitzen activitats per a diferents públics en totes les fires de tardor de la comarca, des d’espectacles fins a tallers de cuina per a petits i grans. 

A més, la participació a les activitats de Pallars Terra de Corder té premi. Xecs descompte de 5 euros per a gastar en qualsevol dels restaurants que ofereixen menú de fira. I per visitar les fires de tardor del Pallars també es pot entrar en un sorteig d’un lot de productes Al teu gust, aliments del Pallars que es farà durant la Fira de Nadal de La Pobla de Segur.

Abans però, al final de cada fira de tardor es farà un sorteig d’un lot de productes Al teu gust, aliments del Pallars entre els visitants que agafin el calendaris de fires i n’omplin la butlleta.

Vint-i-sis establiments del Pallars Jussà participaran, aquesta tardor, a Cuina de Fira
Comentarios