16.07.2018 |
Viure als Pirineus

Tremp finalitza el Bibliomercat amb un balanç satisfactori

Bibliomercat és una iniciativa de la Biblioteca Pública Maria Barbal que va néixer amb la voluntat d'acostar la lectura i donar a conèixer l'equipament entre totes les persones que han freqüentat el mercat de Tremp durant els mesos de juliol i agost

Una imatge de Bibliomercat. Foto: Biblioteca Pública Maria Barbal
Una imatge de Bibliomercat. Foto: Biblioteca Pública Maria Barbal
Tremp finalitza el Bibliomercat amb un balanç satisfactori

La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha proposat aquest estiu una parada de llibres, revistes i audiovisuals al mercat setmanal per donar-se a conèixer i apropar la lectura als ciutadans.

Dins del programa de dinamització de lectura de l’estiu, la Biblioteca Maria Barbal ha fet una nova proposta seguint l’exemple d’altres poblacions: el Bibliomercat. Es tracta d’un servei gratuït per acostar la lectura i donar a conèixer l’equipament entre totes les persones que han freqüentat el mercat de Tremp durant els mesos de juliol i agost.

Tot i que la Biblioteca ja està situada a la mateixa plaça on es fa el mercat, la parada de llibres, revistes i audiovisuals s’ha fet encara més avinent pels usuaris. Els compradors i passavolants encuriosits s’atansen al punt de la Biblioteca. S’hi fa préstec de documents i s’ofereix la possibilitat de sol·licitar el carnet de la biblioteca, reservar documents o inscriure’s a les activitats de lectura. Una tauleta amb contes possibilita que els nens s’entretinguin llegint o fent alguna activitat relacionada amb els llibres.

La màxima afluència a la parada coincideix amb els dies de més gent al mercat. El públic és divers però especialment s’ha volgut incidir amb les persones grans, especialment dones, que solen venir més a primera hora i no són usuàries de biblioteca.

Respecte al préstec, les revistes i els llibres de lectura lleugera i entretinguda són els més demanats. Hi ha però qui prefereix els clàssics, novel.la negra, o llibres del Pallars.

La Biblioteca percep que la iniciativa en general  ha estat molt ben rebuda. El balanç és satisfactori: n’han fet ús uns 250 usuaris i s’han registrat més de 10 carnets. La majoria d’aquests usuaris han conegut la biblioteca a partir d’aquesta iniciativa.

La biblioteca es planteja repetir l’experiència en dies puntuals i el pròxim estiu.

Comentarios