28.09.2020 |
Viure als Pirineus

Tremp celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Per facilitar aquesta iniciativa la Policia Local limita el trànsit de vehicles de motor a l'escola Maria Immaculada en les hores d'entrada i sortida

Un grup de nens i nenes arribant a l'escola amb bicicleta i patinet. Foto: Marta Lluvich
Un grup de nens i nenes arribant a l'escola amb bicicleta i patinet. Foto: Marta Lluvich
Tremp celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Per tal d'afavorir els hàbits saludables i reduir l'ús de vehicles, Tremp celebra un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 18 al 22 de setembre. La iniciativa més visible és la de potenciar que els alumnes i les seves famílies utilitzin transports sostenibles com la bici o el patinet, o simplement que es desplacin a peu. Per fer-ho de la manera més segura i tranquil·la, la Policia Local limita el trànsit de vehicles de motor a l'escola Maria Immaculada en les hores d'entrada i sortida. Aquestes limitacions de trànsit a l'entorn de l'escola es van repetint anualment amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i puntualment en altres ocasions al llarg del curs escolar. Des dels centres s'ha demanat als pares que no acompanyin als nens amb cotxe per promoure els mitjans de transport nets.

Per tal de garantir la seguretat i la continuïtat de la iniciativa i que no sol es limiti a aquesta setmana s'està estudiant la possibilitat de fer-ho permanentment, tal i com es fa la vigilància dia a dia sigui per part de la Policia Local o dels Mossos d'Esquadra en els horaris d'entrada i sortida dels centres.

Amb aquesta iniciativa les escoles pretén conscienciar als nens i a tota la ciutadania en general de la necessitat de reduir l'ús dels vehicles i fomentar els desplaçaments a peu i amb mitjans de transports ecològics, com les bicicletes, patinets o patins.

A més de la recomanació a les famílies de fer els trajectes a l'escola sense cotxe durant aquests dies, els centres volen convidar a pares i fills a reflexionar plegats sobre aquest tema i veure com cadascú pot posar el seu gra de sorra per reduir la contaminació i millorar la salut, contribuir a fer una ciutat més agradable per a tothom.

Els alumnes, l'any passat, es van dedicar a fer observació de camp per comprovar el volum de cotxes que apropava els escolars al centre. Les dades van evidenciar que una setmana normal el volum de vehicles és molt superior a la gent que va a peu i el més sorprenent va ser que és la gent que viu relativament a prop de l'escola, la que més utilitza el cotxe. Amb aquestes dades a la mà és va decidir potenciar de manera decidida la Setmana de la Mobilitat Sostenible. 

Tremp celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Comentarios