22.01.2021 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI GEOLÒGIC

Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb

L'edició d'enguany d'aquestes jornades de divulgació geològica és virtual, amb rutes i activitats en línia
Excursió del Geolodía 2020, amb els diferents experts, realitzada a finals de gener/Geoparc Orígens
Excursió del Geolodía 2020, amb els diferents experts, realitzada a finals de gener/Geoparc Orígens
Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb

Territori i Sostenibilitat s'adhereix a la proposta de celebració virtual del Geolodia, unes jornades de divulgació del patrimoni geològic que tenen lloc anualment arreu de l'Estat i que se solen celebrar amb desenes de rutes guiades per especialistes i geòlegs i activitats a la natura. Degut a l'emergència pel coronavirus, enguany s'ofereixen rutes i activitats en línia. Així, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'han unit al Geoparc Mundial Unesco Orígens, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l'Ajuntament de Soriguera, entre altres, per proposar una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb (Pallars Sobirà).

jardi roques-01

(Foto:Jardí de Roques de Rubió, al Parc Natural de l’Alt Pirineu)

Enguany, degut a l'emergència sanitària per la covid-19, les jornades que tenen lloc aquest divendres i dissabte, se celebren sota el lema 'Un Geolodia a casa i es desenvolupen en línia'. Una de les propostes virtuals que s'ofereixen són un vídeo i una guia de camp amb una ruta per conèixer el patrimoni geològic de la Vall de Siarb.

La vídeo ruta vol donar a conèixer els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També explica l'aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió, el primer museu geològic a l'aire lliure, i s'introdueixen els animals i plantes que vivien a la zona fa uns 200 milions d'anys, com interaccionaven entre ells i amb l'entorn en el qual subsistien. Així, la vídeo ruta fa tres parades, al Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques.

La guia de camp estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i del Geoparc. El vídeo es podrà veure al web del Geolodia a partir del 9 de maig i, a més d'oferir continguts de qualitat avalat per científics durant el confinament, pot ser d'interès per a aficionats a la geologia o a l'excursionisme per planificar les seves sortides un cop finalitzi l'emergència sanitària.

Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad