05.03.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Salut comença a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer a la Pobla de Segur

Leocàdia Peña, de 85 anys i usuària de la residència de gent gran de la Pobla de Segur, ha estat la primera en rebre-la
Leocàdia, de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, rebent la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19, el 17 de gener de 2021. (Horitzontal)
Leocàdia Peña rebent la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid/ SALUT
Salut comença a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer a la Pobla de Segur

El Departament de Salut ha començat aquest diumenge a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19 a persones que ja havien rebut la primera el passat 26 de desembre, quan els primers vials van arribar a Catalunya. Aquest cop, però, la primera persona en ser vacunada ha estat de l'Alt Pirineu i no de l'Hospitalet. Leocàdia Peña, de 85 anys i usuària de la residència de gent gran Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, ha estat la primera catalana a tenir ja al seu cos les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Després d'ella, ha rebut la segona dosi la directora del centre, Rosa Vilanova.

Rosa Vilanova, directora de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, rebent la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19, el 17 de gener de 2021. (Horitzontal)(Foto: Rosa Vilanova, directora de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, rebent la segona dosi de la vacuna de Pfizer /SALUT)

Inicialment, Salut preveia que aquesta segona dosi de la vacuna de Pfizer comencés a administrar-se aquest dilluns als mateixos llocs on es va posar la primera el dia 26. Però per sorpresa s'ha anunciat aquest diumenge al matí que a la Pobla de Segur s'avançaria, donat que des d'avui ja es podia punxar aquest segon vaccí en haver passat el temps reglamentari des del primer. Segons el departament, l'Alt Pirineu i Aran comença aquest diumenge per  motius logístics i la resta de regions sanitàries iniciaran les segones dosis el dilluns.

A la Residència Nostra Senyora de Ribera de La Pobla de Segur han rebut la segona dosi, doncs, 59 residents i 21 treballadors del centre. Aquest és el primer dels 14 centres residencials de gent gran, discapacitats i salut mental que en la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran rebran la segona dosi de la vacuna en les properes setmanes, de la mateixa manera que ho faran les residències de la resta de regions de tot Catalunya.

Leocàdia Peña "Ara només falta que doni resultat i s'acabi aquesta pandèmia tan greu"

"Estic molt contenta de ser la primera en rebre la segona dosi", ha afirmat la Leocàdia Peña, de 85 anys. "Ara només falta que doni resultat i s'acabi aquesta pandèmia tan greu", ha continuat Peña, que ha afirmat que la primera dosi del vaccí de Pfizer –administrada fa tres setmanes- no li ha causat cap tipus de molèstia o reacció. "Com una vacuna de la grip normal. Tot ha anat bé", ha ressaltat la usuària de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur. La directora del centre, Rosa Vilanova, ha estat la següent a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer. "Estem satisfets de poder culminar aquesta etapa de vacunació", ha apuntat Vilanova.

La directora de la residència Nostra Senyora de Ribera ha corroborat que entre la seixantena de residents i els 21 treballadors no hi ha hagut cap reacció adversa al vaccí de la covid-19. "Una simple vacuna. El màxim ha estat una mica d'adoloriment a la zona de la punxada", ha precisat Vilanova, que també ha agraït la comprensió i el suport dels familiars dels residents en aquesta pandèmia. "Han estat molt comprensius i han col·laborat en les decisions que hem pres, encara que fossin dures i poc agradables", ha conclòs la directora de la residència de gent gran pallaresa.

Salut comença a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer a la Pobla de Segur
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad