GASTRONOMIA I CULTURA

La Pobla de Segur suspèn el Festival Vianda d'enguany i opta per fer-lo l'any que ve

La primera edició del certamen gastronòmic de muntanya s'havia de fer al maig i inicialment es va ajornar al setembre
Ada Parellada
photo_camera Demostració de cuina d'Ada Parellada amb corder del Pallars/@AtgPallars

L'Ajuntament de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ha decidit ajornar fins al 2021 la primera edició del Vianda, el Festival Gastronòmic de Muntanya, el qual estava inicialment previst per al mes de maig passat i que s'havia ajornat al setembre. Finalment però, la situació d'emergència sanitària de la covid-19 n'impedeix la celebració. D'aquesta manera, des del consistori han decidit impulsar un certamen "potent i atractiu tant aviat com les condicions ho permetin", segons ha dit el regidor de Promoció Econòmica d'aquest municipi del Jussà, Mia Tirbió. L'esdeveniment vol convertir-se en un referent en el calendari pirinenc i servir d'impuls i consolidació del sector primari i l'agroalimentari del municipi i del conjunt de la comarca.

El Vianda Festival Gastronòmic de Muntanya s'havia de celebrar al nucli antic de la Pobla i el programa incloïa un Mercat de Viandes, on estava prevista la participació de la major part de productors agroalimentaris i agents culturals del municipi i la comarca, i un dinar popular a l'Espai Brasa. El certamen també oferia música folk amb grups pirinencs, cercavila i teatre de carrer, a més d'una demostració de xollada d'ovelles, tallers participatius o una taula rodona amb nutricionistes i cuiners de reconegut prestigi, i exposicions, entre d'altres.