05.04.2020 |
Viure als Pirineus

Pallars Jussà, principal beneficiat d'un projecte de Cooperació Territorial Europea

El projecte pretèn activar el foment i la promoció del patrimoni natural i cultural dels Pirineus

Interreg Tourism
Interreg Tourism
Pallars Jussà, principal beneficiat d'un projecte de Cooperació Territorial Europea

El Projecte GPS Tourism té com a objectiu el foment i la promoció del patrimoni natural i cultural dels Pirineus, mitjançant el desenvolupament d'un model integral transfronterer de turisme vinculat a la mobilitat sostenible. Concretament, el projecte cerca millorar la visibilitat i promoció en els mercats internacionals de les Destinacions de Muntanya dels Pirineus vinculades a la mobilitat sostenible; l'adaptació d'infraestructures i equipaments per a millorar l'accessibilitat als actius naturals i culturals d'aquestes destinacions; i dissenyar i implementar estratègies compartides de cooperació publico-privades.

tren


Al Pallars Jussà, s'actuarà a l'antiga estació de tren de la Pobla de Segur, al costat de l'embassament de Sant Antoni i de la C-13, on s'hi ubicarà l'oficina de turisme, un espai divulgatiu de l'entorn i el centre BTT, per convertir aquest espai en el centre catalitzador de la mobilitat sostenible a la comarca (tren dels llacs, senderisme, cicloturisme, BBT, autobusos i enllaç per carretera amb el telefèric de l'Estany Gento que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes). Aquest projecte està valorat en 336.000,91 €.

A part, el projecte també destinarà 245.000 € per millorar la connectivitat fluvial en el salt de Sossís. És construirà un pas lateral que doni continuïtat a la navegabilitat de barques de ràfting, caiac, etc., en el tram del riu Noguera Pallaresa, fent-lo navegable en els aproximadament 40 km que van de Llavorsí a l'embassament de Sant Antoni. Aquesta millora, tindrà sens dubte un impacte positiu al turisme d'esports d'aventura i pel territori en general.

tren2

Sobre les oportunitats que el projecte GPS Tourism tindrà sobre el territori, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Sr. Constantí Aranda ha emfatitzat que "el projecte donarà visibilitat i noves eines als territoris que treballen en l'impuls del turisme sostenible, millorant el patrimoni natural i cultural de la regió."

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-Andorra-França.

Comentarios