20.10.2019 |
Viure als Pirineus

TREMP

Neix al Pallars Jussà el festival Cordevi per donar a conèixer la gastronomia local

Coincidint amb l'època de fires, el Pallars Jussà, ha creat el festival Cordevi per donar a conèixer i promocionar dos dels productes estella de la comarca com són la carn de corder i el vi.

Un pastor amb el seu ramat, a Basturs.
Un pastor amb el seu ramat, a Basturs.
Neix al Pallars Jussà el festival Cordevi per donar a conèixer la gastronomia local

La voluntat d'aquest festival és promoure la gastronomia pallaresa i diferenciar-ne l'oferta. Del 4 d'octubre al 13 de novembre un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès. Paral·lelament a la celebració de les fires els visitants podran participar en  activitats com caminades amb pastors, degustacions i tallers gastronòmics, visites guiades o sopars en llocs emblemàtics com el Castell de Mur. Amb aquestes propostes es vol captar l'atenció del públic local i dels visitants.

Cordevi, amb la programació de més de vint activitats, vol donar major visibilitat i projecció a les diferents fires de tardor que tenen lloc a la comarca: la Fira Ramadera de la Pobleta, la Fira del Mostillo de Llimiana, la Fira del Bolet d'Isona, la Fira del Codony de Tremp, la Rememoració de la Fira de Salàs de Pallars i la Fira de Sant Martí de Talarn.

Les activitats amb ramaders i vinaters són les més destacades del programa. Es tracta de tres ramaders i quatre cellers que obriran les portes de casa seva per mostrar com treballen d'una manera lúdica i divulgativa. Així, el visitant podrà trobar des de caminades per antics camins de pastors, fins a berenars o aperitius a la vinya. El safrà, l'oli, la cervesa o la ratafia són altres productes que prendran protagonisme durant els dies del festival.

Comentarios