22.10.2019 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

Neix CordeVi, el festival gastronòmic del Pallars Jussà

D’entre les activitats destacades del festival, es podrà gaudir de caminades amb pastors, tastos, degustacions i tallers gastronòmics, de visites guiades o de sopars en llocs emblemàtics, entre moltes propostes més.

Festival Cordeví
Festival Cordeví
Neix CordeVi, el festival gastronòmic del Pallars Jussà

Els propers mesos d’octubre i novembre tindrà lloc el Festival CORDEVI, el Festival Gastronòmic del Pallars Jussà, que omplirà la comarca de propostes diverses i originals relacionades amb el corder i el vi, però també amb una oferta molt més àmplia de productes: licors, cervesa, oli, safrà, embotits o vedella ecològica entre altres.

La voluntat del festival és promoure i donar a conèixer la riquíssima gastronomia pallaresa i les persones i el territori que la fan possible. El Festival CORDEVI arriba en un moment en el que a la comarca del Pallars Jussà es desenvolupen diverses fires, que ja són una cita obligada pels amants del bon menjar.

D’entre les activitats destacades del festival, es podrà gaudir de caminades amb pastors, tastos, degustacions i tallers gastronòmics, de visites guiades o de sopars en llocs emblemàtics, entre moltes propostes més.

Paral·lelament i també dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès. A més,  coincidint amb els caps de setmana de fira, s’oferiran els menús  de Cuina de Fira, una proposta que dóna continuïtat als darrers anys.

El festival passarà per la Pobla de Segur en dos dels caps de setmana de la seva programació. La primera cita el dissabte 13 d’octubre a l’Oktoberfest que organitza la Fàbrica de Cervesa CTretze Pirineus. La segona, el cap de setmana del 20-21 d’octubre amb un programa d’activitats que inclou un taller de cuina amb licors pirinencs, una visita a una explotació de corder, un tast d’olis i un tast d’elaboracions de corder maridades amb cervesa artesana.

El festival CordeVi l’organitza el Programa “Al Teu Gust – Aliments del Pallars” té el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

PROGRAMA

Octubre

Del 4 al 7 d'octubre FIRA RAMADERA DE LA POBLETA DE BELLVEÍ Més informació a www.torredecapdella.org

Dijous 4 d’octubre 16.00h Jornada tècnica de la cuina del corder: nous talls i propostes gastronòmiques. A càrrec de David Gil, cuiner de la Fundació Alicia.  Carpa del prat del metge. Inscripcions a l’Escola Agrària del Pallars. 973 650 179

Dissabte 6 d’octubre Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí De 9.00h a 12.00h Esmorzar popular de fira. 4Preu: 7€.  Carpa del prat del bestiar. 10.30h Demostració i tast de freginat, a càrrec dels veïns de La Pobleta de Bellveí .  Plaça de l’església. 11.30h Espai xisqueta amb mostra de corders i demostracions.  Prat del bestiar 21.00h Sopar de fira amb l’Associació APAT. 4Preu: 16€  Carpa del prat del metge

Diumenge 7 d’octubre Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

Del 12 al 14 d'octubre

Divendres 12 d’octubre Basturs i Figuerola d’Orcau

10.00h Pastor per un dia.  Trobada als Estanys de Basturs. Inclou esmorzar. 4Preu: 5€ ✍ CAL INSCRIPCIÓ Aprèn i practica l’ofici de pastor amb el ramat de casa Quiquet. Esmorzar amb productes de Carns Monsó i Forn de pa Constante 12.00h Visita a la formatgeria i tast.  Trobada a la Formatgeria Vilavella (Basturs) ✍ CAL INSCRIPCIÓ 17.00h De la roca a la copa.  Trobada a l’aparcament del poble d’Orcau. 4Preu: 5€ ✍ CAL INSCRIPCIÓ Sota un paisatge espectacular, coneixerem els vins del celler Sauvella on en la copa podrem assaborir una mar de fa 100 milions d’anys. Veurem com és el sota terra de la vinya, que guarda vestigis dels últims dinosaures d’Europa…i acabarem tastant aquests fabulosos vins pallaresos. Una experiència enològica única.

Dissabte 13 d’octubre Els Masos de Llimiana, Figuerola d’Orcau, Llimiana i la Pobla de Segur

8.00h Safraners per un dia i esmorzar de forquilla.  Trobada a la Masia Mauri, s/n d’Els Masos de Llimiana. 4Preu: 5€ ✍ CAL INSCRIPCIÓ La floració del safrà és el moment clau de la collita i també un espectacle únic que t’ofereix el millor moment per aprendre ho tot sobre aquest producte. Participa en la recol·lecció de Safrà del Montsec i acaba l’experiència amb un bon esmorzar de forquilla de l’Hotel Terradets 12.00h Aperitiu a la vinya.  Trobada a l’encreuament d’Orcau. 4Preu: 5€ ✍ CAL INSCRIPCIÓ Tast de vins de Terrer de Pallars amb productes de la Carnisseria Fondevila i el Pati Gormand 19.00h Oktoberfest a la Fàbrica Ctretze (La Pobla de Segur) Concert i oferta gastronòmica amb productes km0. 20.00 h Sopar i concert a l’Hostal restaurant Centre del Montsec (Llimiana) . 4Preu: 23€

Comentarios