10.04.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Tres morts més en les últimes hores a la residència Fiella de Tremp i ja sumen 45 les defuncions

Hi ha 89 residents positius per coronavirus, 12 dels quals es troben ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars.
Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant el 3 de novembre del 2020. (horitzontal)
Residència de Tremp amb una ambulància al davant/ Marta Lluvich
Tres morts més en les últimes hores a la residència Fiella de Tremp i ja sumen 45 les defuncions

El brot de coronavirus detectat fa tres setmanes a la residència Fiella de Tremp ja ha causat 45 morts, tres dels quals han perdut la vida en les darreres hores segons ha pogut saber VIURE ALS PIRINEUS. Ara per ara, en aquest equipament de la tercera edat hi ha 89 residents i 43 treballadors amb covid-19, a l'espera dels resultats del cribratge que se'ls va fer aquest dijous, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Dels 89 residents posiitius per coronavirus, 76 es troben a la mateixa residència i 12 han estat ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars a Tremp.

Cal tenir en compte que, des del 28 de novembre passat, el centre està gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que en l'anterior setmana els casos pugessin de 57 a 150 i es decidís intervenir la residència. Així, ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres.

Obert un expedient

Aquest dijous, a través dels responsables del Departament de Salut a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, vam poder conèixer que Salut va tardar nou dies a intervenir la Residència Fiella de Tremp, tot i detectar una "situació descontrolada". El primer positiu es va detectar el 19 de novembre i en la primera visita a la residència el dia 21 de novembre el Departament va donar indicacions de com treballar donat que va detectar un ús incorrecte dels EPIs, mala sectorització dels pacients, un no tractament dels residus o mal maneig de la roba. Tot i no constatar millores en aquest sentit el dia 23, es va esperar fins al dia 28 a la intervenció del centre. Salut ha dit que el dia 30 va iniciar un expedient sancionador per determinar si l'equip de gestió de la residència podrà seguir al capdavant del centre. 

Tres morts més en les últimes hores a la residència Fiella de Tremp i ja sumen 45 les defuncions
Comentarios