19.09.2021 |
Viure als Pirineus

Milers de persones visiten la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

Per tercer any consecutiu una trentena de restaurants i allotjaments rurals del Pallars Jussà han ofert els menús de cuina de fira.

_MG_2413
La cuina de la fira va ser protagonista del certamen.
Milers de persones visiten la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

Aquesta iniciativa té com a objectiu posar damunt la taula el millor de la gastronomia pallaresa, uns productes excel·lents que combinats amb saviesa i saber fer traslladen aquells que els tasten al Pallars més autèntic.

La cuina de fira es podrà tastar al Pallars Jussà durant l’època de les seves fires de tardor, que comencen aquesta cap de setmana amb la Fira Ramadera de La Pobleta de Bellveí i acaben el 15 de novembre amb la Fira de Sant Martí de Talarn.

La recuperació de menús tradicionals de l’època d’esplendor d’aquestes fires no està renyida amb la innovació que ofereixen alguns dels restaurants, que volen donar a l’oferta un toc més actual i modern.

Aquest any, a les diferents fires del Pallars s’organitzaran un bon nombre d’activitats relacionades amb aquest tipus de cuina i, especialment, amb la cuina de la carn de corder.

Des del projecte Al teu gust, aliments del Pallars s’habilitarà un espai amb el lema Pallars, terra de corder on tots els visitants que ho desitgin podran recollir el seu passaport. Per l’assistència a les activitats organitzades en les diferents fires, els participants obtindran un segell al passaport i totes aquelles persones que recorrin el territori i participin com a mínim en 3 de les activitats, optaran al sorteig d’un corder. El sorteig es farà a la Fira de Nadal de la Pobla de Segur, el 6 de desembre de 2015.

El Pallars Jussà és la comarca on hi ha més caps d’ovella productiva, aproximadament uns 50.000, i destaca la presència d’una raça autòctona del territori, la xisqueta. Aquesta dada ja és motiu suficient per entendre la força del corder com a marca del Pallars, però a més, el corder està estretament lligat a la nostra cultura gastronòmica: el receptari tradicional pallarès està farcit d’elaboracions amb corder en què destaca la girella com una icona i producte característic dels dos Pallars i l’Alta Ribagorça.

Aq

Milers de persones visiten la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí
Comentarios