16.06.2021 |
Viure als Pirineus

GUARDONS DEL TURISME

'Marques de Pastor' s'endú el premi de Turisme Responsable de la Generalitat

L'Associació Marques de Pastor està formada per sis cases rurals i una agència de viatges, que treballen plegats per crear productes turístics responsables al Pallars.

Guardonats turisme 2018
Imatge dels guardonats, amb el resident Quim Torra i la consellera Àngels Chacón/gencat
'Marques de Pastor' s'endú el premi de Turisme Responsable de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, van lliurar ahir a la tarda els Guardons del Turisme de Catalunya 2018. L'Associació Marques de Pastor es va endur el premi en la categoria de turisme responsable. L'acte va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat davant d'uns 300 professionals del sector del turisme. 

L'Associació Marques de Pastor, amb seu a Beranui, al municipi de la Torre de Capdella (Pallars Jussà), està formada per sis cases rurals i una agència de viatges, que treballen plegats per crear productes turístics responsables al Pallars. D'entre els seus principals objectius, destaquen la recuperació del patrimoni històric i etnogràfic relacionat amb la vida dels pastors, donar valor als antics camins utilitzats pels pastors, fomentar les economies locals i crear activitat econòmica i turística que fomenti el coneixement d'aquests valors. L'any 2012 van crear el Cinquè Llac i enguany han iniciat el projecte «Gratitud», per reforçar els vincles entre residents i visitants amb propostes de protecció de la natura i de recuperació de patrimoni.

Marques de Pastor

(Foto: la responsable de 'Marques de Pastor', recollint el guardó/gencat)

Amb aquests guardons, la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalu-nya sigui una destinació turística referent a escala internacional.

Altres premiats

Enguany, el jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, ha determinat que els guardonats siguin: l'Ajuntament de Calaf pel projecte «Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat», en la categoria d'innovació en accions promocionals i comercialització.També es va premiar l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel projecte «El camí del Vi», en la categoria de millor experiència turística, i Estela Mariné pel projecte de recerca centrat en la imatge i la identitat de la Catalunya turística, en la categoria de millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic. Mariné té un extens currículum i estudis sobre les marques turístiques catalanes en congressos nacionals i internacionals, i ha publicat els resultats a revistes i llibres científics de prestigi.

El jurat va destacar també altres projectes que han resultat finalistes: en l'apartat de millor experiència turística, Ajuntament de la Vall d'en Bas pel projecte «Bas de Màgia»; en innovació en accions promocionals i comercialització, Serhs Tourism pel projecte dedicat al cicloturisme (Pineda de Mar); i en la de millor projecte de coneixement i recerca referida al sector turístic, l'Associació de Recerca i Difusió del Patrimoni Històric de la Noguera (Camarasa). També ha estat finalista en turisme responsable el Consorci de les Vies Verdes de Girona, per l'adequació de dos trams de la via verda per a persones cegues i amb deficiències de visió.

Guardons del turisme de Catalunya

La finalitat dels guardons del turisme de Catalunya és reconèixer l'esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions públiques i privades en favor del turisme, i servir d'instrument per estimular comportaments professionals i actuacions individuals o col·lectives que col·laborin a millorar la imatge turística de Catalunya i dels seus serveis turístics.

Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, el Departament d'Empresa i Coneixement ha declarat 2018 Any del Turisme Cultural, i que en aquest marc commemoratiu tindran consideració especial aquelles iniciatives que emmarquin activitats i ofereixen serveis relacionats amb el sector cultural. Es lliuren una Medalla del Turisme o un Diploma Turístic en funció de si el reconeixement és per a una persona física o per a una institució, corporació, entitat o establiment, per cadascuna de les quatre categories següents: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referida al sector turístic, i Turisme responsable. Els guardons són a títol exclusivament honorífic i no comporten cap dotació econòmica.

'Marques de Pastor' s'endú el premi de Turisme Responsable de la Generalitat
Comentarios