06.04.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

L’Hospital del Pallars trasllada els pacients de llarga estada a l'Hotel Alegret

L'Alberg i l'Acadèmia militar de Talarn estan preparats per si es necessita més espai per a malalts al Pallars Jussà
Les ambulàncies que han traslladat els malalts a l'Hotel Alegre aquest diumenge/Ajuntament de Tremp
Les ambulàncies que han traslladat els malalts a l'Hotel Alegre aquest diumenge/Ajuntament de Tremp
L’Hospital del Pallars trasllada els pacients de llarga estada a l'Hotel Alegret

L'Hotel Alegret de Tremp s'ha convertit des d'aquest cap de setmana en el primer hotel hospital de la demarcació de Lleida. Acull 8 malalts de llarga estada de l'Hospital Comarcal del Pallars amb un doble objectiu: aïllar els pacients de la zona hospitalària i evitar possibles contagis de coronavirus i deixar lliure tota una ala de l'hospital i disposar de més llits. A l'Hotel Alegret també s'hi han instal·lat un metge, infermers i un zelador. Personal de l'Ajuntament de Tremp serà l'encarregat de transportar diàriament els àpats de l'Hospital a l'Hotel. Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha explicat ja hi ha preparat l'Alberg municipal i l'Acadèmia militar de Talarn per si es necessita més espai per a malalts.

De les 81 persones que es troben ingressades en centres hospitalaris amb coronavirus, 45 estan a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 35 de les quals estan estables a planta i 10 es troben a l'UCI. 18 persones més estan ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, dos de les quals es troben a l'UCI i 16 estables a planta. Tant els 6 casos ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp com les 4 persones que es troben ingressades a l'Espitau de la Val d'Aran estan estables a planta, mentre que unes altres 6 persones estan ingressades en centres privats.

El seminari de la Seu d'Urgell també acull des de divendres divuit usuaris de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital.
 

Comentarios