09.08.2020 |
Viure als Pirineus

SEGONS ES DESPRÈN DE LES XIFRES OBTINGUDES A TRAVÉS DE LA RECAPTACIÓ DE LA TAXA TURÍSTICA DES DEL 2013

L’aposta per un turisme cultural i de natura incrementa en un 18% les pernoctacions al Pallars Jussà

El Pallars Jussà ha incrementat un 18% el nombre de pernoctacions des del 2013 en què es va implantar la taxa turística. Aquest gravamen ha permès obtenir dades fiables sobre l’evolució del turisme a la comarca i ha confirmat aquesta tendència a l’alça que ja s’intuïa en els establiments de la comarca.

Oficina de turisme del Pallars Jussà
Oficina de turisme del Pallars Jussà
L’aposta per un turisme cultural i de natura incrementa en un 18% les pernoctacions al Pallars Jussà

El 2013, primer any de què es tenen dades, l’ocupació del sector hoteler del Jussà va ser de 57.483 pernoctacions, mentre que dos anys després, el 2015, aquesta xifra va créixer fins a 68.031. Pel que fa al 2016, de moment només es coneixen les dades del primer trimestre de l’any i aquestes reafirmen aquesta tendència a l’alça del turisme a la zona.

Aquestes xifres fan referència a les pernoctacions en hotels, cases rurals, hostals, càmping o apartaments turístics, però no inclouen aquelles persones que s’allotgen en albergs i segones residències, que en el cas del Pallars Jussà suposen també un gruix important dels visitants que es belluguen per la comarca i que revitalitzen el petits nuclis de població.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, considera que “aquest increment és fruit de l’esforç que el sector privat de la zona ha fet de cara a crear productes turístics de qualitat lligats al patrimoni cultural, social i natural de la comarca”.

D’altra banda, l’oficina de turisme del Pallars Jussà, que ha canalitzat bona part de la informació turística de la comarca des de la seva ubicació a l’edifici de l’Epicentre, ha atès aquest 2016 un total de 5.971 consultes, 1.500 més que en el mateix període de l’any anterior, xifres que confirmen també la tendència a l’alça del turisme al Pallars Jussà.

Tot plegat dóna sentit a la feina feta ens els darrers anys per crear una oferta turística de qualitat, centrada en donar a conèixer aquells elements patrimonials, gastronòmics, històrics i naturals de la comarca. Amb aquest objectiu han sorgit gran nombre de productes turístics com la ruta dels Castells de Frontera, l’oferta geològica i paleontològica de la comarca, el programa d’activitats “Vine al Pallars, viu el Jussà”, l’oferta gastronòmica de al “Teu gust” així com elements relacionats amb la natura com “El cinquè llac” o la creació per part de diversos ajuntaments  i el Consell Comarcal de rutes de senderisme a l’entorn dels embassaments, entre molts altres que completen l’oferta turística i cultural de la zona.

L’aposta per un turisme cultural i de natura incrementa en un 18% les pernoctacions al Pallars Jussà
Comentarios