01.12.2020 |
Viure als Pirineus

ACORDS DE GOVERN

Josep Maria Mullol (JxCat) serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà

El tinent d’Alcalde de Tremp, Antoni Flores (ERC), serà el vicepresident primer de l'ens comarcal

Al centre de la imatge Josep Maria Mullol, a l'esquerra Antoni Flores i a la dreta Martí Cardona/CCPJ
Al centre de la imatge Josep Maria Mullol, a l'esquerra Antoni Flores i a la dreta Martí Cardona/CCPJ
Josep Maria Mullol (JxCat) serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà

ERC i JxCat han reeditat l'acord de govern al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Segons el pacte al que han arribat les dues formacions, el president de l'organisme comarcal serà l'alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, i el tinent d'alcalde de Tremp, Antoni Flores, ocuparà la vicepresidència primera. La reedició d'aquest acord de governabilitat, que ja va funcionar al llarg de l'anterior mandat, ha estat a la corda fluixa després que, fa tres dies, JxCat trenqués les negociacions amb ERC i obrís una via de pacte amb el PSC. Finalment, JxCat ha obtingut la presidència del Consell Comarcal del Pallars Jussà, tot i ser la segona força en nombre de consellers (6), per darrera d'ERC (8).

El nou govern del Consell

Amb el nou govern de l'ens comarcal, l'anterior president, Constante Aranda, ha passat a ser regidor al municipi d'Isona i Conca Dellà, d'on era alcalde fins a les últimes eleccions municipals. Per la seva banda, Maria Pilar Cases, que abans ocupava la vicepresidència del Consell, ara és la nova alcaldessa de Tremp. L'equip de govern comarcal es complementa amb la continuïtat per part de l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, com a vicepresident segon i de tot l’equip tècnic encapçalat per l’actual gerent, Josep Maria Ardanuy.

Comunicat del grup comarcal d'ERC al Pallars Jussà

El nou grup comarcal d’ERC al Pallars Jussà (grup republicà) ha fet avui la seva primera reunió de treball prèvia a la constitució del Consell Comarcal d'aquest dilluns i en un comunicat ha manifestat que "tot i ser el grup més nombrós i haver guanyat clarament les eleccions ERC del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha acceptat un acord on no té la presidència del Consell Comarcal perquè ha considerat prioritari que a les institucions pallareses no hi hagi governants socialistes, almenys, mentre es mantingui el clima de repressió de l’Estat que manté els líders polítics i socials catalans a la presó o a l’exili".

Segons ERC, "l’acord amb Junts per Catalunya també es fonamenta en donar continuïtat a la important obra de govern dels darrers vuits anys perquè es considera que ha tingut bons resultats per la comarca.

Consellers comarcals ERC Pallars Jussà

(Foto de família dels consellers comarcals d'ERC al Pallars Jussà/ERC)

El nou Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb 19 consellers (11 d’ells alcaldes), està format per 8 consellers d’ERC, 6 de Junts per Catalunya i 5 del PSC.

La Junta de Govern, principal òrgan del Consell entre plenaris, estarà formada, a més del president i dels 2 vicepresidents, per 4 alcaldes (2 d'ERC i 2 de JxCat,encara per determinar). Es preveu que el Vicepresident primer esdevingui el cap de l’àrea  d’administració i desenvolupament i el vicepresident segon de la de comunicació i serveis a les persones.

El nou equip de govern format per JxCat i ERC representa, 11 dels 14 alcaldes de la comarca, al 66% dels votants i el 76% dels regidors escollits en les eleccions de 2019, i està fermament compromés en la defensa de les llibertats i els drets polítics del poble català, i en la denúncia permanent de la repressió que manté polítics i líders socials catalans en pressó i a l’exili.

 

 

 

Josep Maria Mullol (JxCat) serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà
Comentarios