22.10.2020 |
Viure als Pirineus

El JazziVi de Figuerola d’Orcau celebrarà la cinquena edició

La proposta es complementarà amb la 1a Cursa de les 7 Vinyes, que se celebrarà el 19 d’agost.

Presentació de "JazzVi - Festa del Vi a Ritme de Jazz"
Presentació de "JazzVi - Festa del Vi a Ritme de Jazz"
El JazziVi de Figuerola d’Orcau celebrarà la cinquena edició

La Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació de "JazziVi-Festa del Vi A Ritme de Jazz", que celebrarà la seva cinquena edició el dissabte 4 d’agost a Figuerola d’Orcau, una proposta que enguany es complementarà per primer cop amb la 1a Cursa de les 7 Vinyes del diumenge 19.

La presentació va comptar amb la participació del diputat Joan Ubach i de Jordi Ruiz, Olga Codina, Jordi Roca, Jordi Piqué i Núria Bigorra, tots ells responsables de l’organització dels dos esdeveniments. En la seva intervenció, Ubach va destacar que es tracta d’una festa que “està lluitant per ser ja una referència important al territori”, motiu pel qual va expressar el suport de la Diputació i la satisfacció pel fet de veure la feina que es fa des de l’organització, a la qual va felicitar “per creure en el projecte i defensar-lo”.

Per la seva part, Olga Codina va explicar que la festa pretén unir “música, paisatge i vi en un maridatge perfecte” del qual Jordi Ruiz va detallar que aplegarà, de manera gratuïta, “tres grups de jazz” que permetran que “el Pallars gaudeixi d’una nit de vi, gastronomia i jazz de primer ordre”. Ruiz va afegir que l’any passat ja van reunir “a més de 3.000 persones en un poble de només 100 habitants però amb quatre cellers que elaboren vi”. Un vi, a més, que rajarà de la font del poble.

Costers del Segre, els Ajuntaments d’Isona i Conca Dellà i de Tremp, Al Teu Gust, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i Figuerola-poble del vi, amb el suport de la Diputació de Lleida, són al capdavant d’aquesta iniciativa en què, a la plaça de la Font, tots els cellers de la comarca oferiran degustacions dels seus
vins acompanyats de bona música en directe, concretament tres concerts de jazz, i on els visitants podran gaudir, de 7 de la tarda fins a la mitjanit, de tapes pallareses amb el màgic maridatge dels nou cellers participants i els seus excel·lents vins: Mas Garcia Muret de Llimiana, Celler Miquel Roca de Sant
Cristòfol de la Vall, El Vinyer de Fígols, Celler Vila Corona de Vilamitjana, Sauvella d’Orcau, Terrer de Pallars de Figuerola, Xic’s Cal Borrech de Figuerola, Vidavins de Figuerola i Vitipirineus de Pessonada. JazziVi compta, a
més, amb el valor afegit de tenir com a escenari un poble medieval datat del segle XII en el que sobreviuen pedres amb més de deu segles d’història.

Pel que fa al capítol musical, la cap de cartell del JazziVi d’enguany serà Susana Sheiman, veu reconeguda del jazz i el soul. La cantant actuarà acompanyada per Oriol Gonzàlez Crazy Trio per oferir un concert que posarà sobre l’escenari des del soul més íntim fins a tota la potència i calidesa del latin-jazz.

JazziVi també comptarà amb les actuacions d’Aixalda, una formació que compta amb Vall Mir i Josep Ramon Roy i que serà el grup pallarès que obrirà el certamen amb un repertori de clàssics del jazz i el blues, i de Mon Petit Món, un grup que repeteix al JazziVi amb la visió més íntima del jazz liderada per la carismàtica veu de Maribel Lara.

En relació amb la Cursa de les 7 Vinyes, es tracta d’una iniciativa nova d’enguany que pretén redescobrir, a través de l’esport, un camí que permeti als corredors-caminadors passar entre mig de les diferents vinyes que es troben al terme municipal de Figuerola d’Orcau i recuperar indrets d’interès històric, com ara els
búnquers de la Guerra Civil i el poblat antic d’Orcau. La prova oferirà dos circuits de 7 i 18 kilòmetres. Com a peculiaritat, cal dir que als diferents avituallaments els participants podran hidratar-se amb quelcom més que aigua i menjar. Les inscripcions es poden fer online a www.inscripcions.cat.

Tot plegat, festa i cursa, dins un projecte més ambiciós de caire “turístic i econòmic” que, sota el nom de ‘Figuerloa poble del vi’, ho vol integrar tot, ha dit Jordi Piqué, que ha detallat que s’està treballant, per exemple, en senyalitzar de manera permanent una ruta amb els cellers i les vinyes de Figuerola.

El JazziVi de Figuerola d’Orcau celebrarà la cinquena edició
Comentarios