19.07.2019 |
Viure als Pirineus

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

L'acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu serveix per reclamar més pes de la vegueria

L'acte va comptar amb la presència de la consellera de Justícia Ester Capella que va reivindicar ''llibertat, diàleg i democràcia''

Acte institucional de l'Onze setembre a Isona (Pallars Jussà)
Acte institucional de l'Onze setembre a Isona (Pallars Jussà)
L'acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu serveix per reclamar més pes de la vegueria

Amb la celebració, aquest dilluns, del primer acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu i Aran a Isona, al Pallars Jussà, es va voler corregir una anomalia que fins ara existia donat que no hi havia cap celebració institucional. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va explicar que a partir d'ara aquest acte es farà de manera itinerant pel territori el dia previ a la Diada. Amorós va aprofitar per defensar la vegueria i el seu desplegament. L'acte d'Isona va comptar amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella, qui va reivindicar la ''lliberta, diàleg i democràcia'' i va tenir un record pels polítics presos i a l'exili. Els parlaments institucionals i la música patriòtica van protagonitzar l'acte d'Isona. Les institucions, formacions polítiques i associacions de la zona van fer una ofrena floral davant del monument dedicat a totes les persones del municipi que van lluitat per la llibertat de Catalunya al llarg de la nostra història.

Ester Capella

El cant dels Segadors va cloure l'acte institucional. La delegada del Govern va aprofitat per animar a tots els veïns de l'Alt Pirineu a sumar-se a la manifestació de Barcelona i va tenir un especial record per tots els polítics presos i a l'exili que no podran fer-ho al costat del seu poble. Amorós va sentenciar que ''no desistirem fins a aconseguir la seva llibertat'' donat que és ''el nostre objectiu principal'' va afegir.

Comentarios