TURISME DE MUNTANYA

El Geoparc Orígens, una destinació turística sostenible i de proximitat

El Geoparc Orígens inicia una campanya amb el llançament de vídeos promocionals.

Geoparc Orígens
photo_camera Vista aèria del territori Geoparc Orígens/ACN

Aquest dijous 21 de maig, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens comença la publicació d’una sèrie d’audiovisuals per donar a conèixer aquest territori com una destinació sostenible i de proximitat. Els vídeos que mostren la varietat paisatgística excepcional del territori i l’ampla oferta d’activitats que ofereix per a tots els públics.

Al Geoparc Orígens es poden tenir experiències tan intenses com descobrir les petjades dels darrers dinosaures d’Europa, volar en globus, practicar barranquisme i caiac, ser pastor per un diao observar fauna salvatge. Activitats que es fan en petits grups i en contacte amb la població autòctona. 

Un territori que ofereix experiències innovadores de turisme sostenible.

Per tant, el Geoparc Orígens es presenta com una opció turística a tenir en compte en el moment actual on les premisses són evitar aglomeracions i espais tancats. En aquest territori rural hi ha allotjaments familiars que t’acolliran amb total seguretat mentre t’ofereixen una gran varietat de productes locals i una cuina autòctona de primera qualitat.

Congost de Mont-rebei

(Foto: Congots de Mont-rebei/geoparc orígens)

Geoparcs Mundials de la UNESCO, les destinacions més innovadores de turisme sostenible

Els Geoparcs Mundials de la UNESCOsón una de les destinacions més innovadores del turisme sostenible,ja què ens apropen al relat de la memòria de la Terra i ens fan connectar amb una natura i una cultura autèntica (encara ara es mantenten vives moltes de les tradicions ancestrals).Des dels Geoparcs es promou que el públic visitant reflexioni sobre l’empremta humana al planeta i l’interpel·la en la seva conservació.

Properes activitats al Geoparc Orígens

Aquest diumenge 24 de maig comença la Setmana dels Geoparcs Europeus, dues setmanes de portes obertes del Geoparcs per celebrar i divulgar el seu patrimoni. Aquest any, des del Geoparc Orígens s’han preparat un conjunt de propostes virtuals sota el títol “Les plantes entre el subsòl i les persones”. Les activitats s’emmarquen en l’Any Internacional de la Salut de les Plantes i en la celebració del vintè aniversari de la Xarxa de Geoparcs Europeus.

Properament es tornaran a iniciar les activitats a l’aire lliure, aturades per la pandèmia COVID19, com el Gaudeix el Geoparc o la presentació de la nova ruta de la Cova del Tabac (Camarasa), una cova prehistòrica que va ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO al 1998 i conté pintures rupestres d’alt valor. 

També dins el territori Geoparc es commemoren les festes tradicionals de les Falles (la Pobla de Segur) i els Raiers (Coll de Nargó i la Pobla de Segur) que ara mateix estan replantejant l’esdeveniment per adaptar-lo al marc d’alerta sanitària.

Pont Boixols_Xavi Basora

(Foto: Pont Boixols/Xavi Basora)

Geoparc Mundial UNESCO Orígens

Un Geoparc és un territori reconegut per la UNESCO que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional. Aquest patrimoni serveix com a eina de desenvolupament del territori en un sentit ampli, és a dir, tenint en compte els altres patrimonis natural i cultural i en benefici de la població local.

La Xarxa Global de Geoparcs de la UNESCO comprèn ara mateix 147 localitzacions en 41 països d’arreu del món.

El Geoparc Orígens va ser reconegut el passat 17 d’abril de 2018 per la UNESCO i està format per 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 Km².