27.05.2020 |
Viure als Pirineus

Foment licita les obres de millora de la N-260 a Gerri de la Sal

Cal recordar que Foment va iniciar el juny del 2011 les obres de la variant de Gerri de la Sal, tot i que un any després va renunciar a fer l'obra per motius pressupostaris i ara ha optat per ampliar l'actual travessia enlloc de construir la variant prevista inicialment.

La carretera passa per dins del poble de Gerri de la Sal.
La carretera passa per dins del poble de Gerri de la Sal.
Foment licita les obres de millora de la N-260 a Gerri de la Sal

Finalment, el Ministeri de Foment ha licitat l'ampliació i millores de la travessia urbana de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal. Aquesta actuació ha de millorar la seguretat tant dels vehicles que hi circulen com dels vianants. També s'aprofitaran les obres per rehabilitar la capa de rodadura del ferm de tota la travessia.

La travessia de l'N-260 a Gerri de la Sal compta actualment amb una zona d'uns 450 metres de longitud en què, en un costat hi ha edificacions i, a l'altre, un mur de maçoneria que sosté la carretera. L'amplària de la calçada en aquesta zona amb prou feines aconsegueix els 5,50 metres, dificultant l'encreuament dels vehicles pesats, situació que s'agreuja especialment durant l'estiu quan s'incrementa el trànsit de vehicles. 

D'aquesta manera, el projecte de millora de la travessia preveu l'ampliació de la calçada d'aquesta, així com la creació de noves voreres per millorar el trànsit per als vianants. L'objectiu de Foment és que l'actuació suposi una important millora de la seguretat i comoditat, tant per a vehicles com a vianants. 

En concret, el projecte preveu l'ampliació de 450 metres de la travessia on no hi ha edificis al costat del riu. Aquesta actuació es durà a terme mitjançant la construcció d'una estructura en volada que descansarà sobre el mur actual, per la qual cosa no afectarà als terrenys existents entre el riu Noguera Pallaresa i el mur. 

L'ampliació permetrà dotar la calçada amb un ample de 6 metres, amb 2 carrils de 3 metres cadascun, així com la creació d'una nova vorera d'1,50 metres d'ample i 390 metres de longitud, al costat més proper al riu. El Ministeri de Foment assegura que els materials emprats en les obres garantiran la integració de l'obra de millora en un entorn com el de Gerri de la Sal, indret històric declarat bé d'interès cultural.

Foment licita les obres de millora de la N-260 a Gerri de la Sal
Comentarios