19.06.2021 |
Viure als Pirineus

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca es consolida en la seva 4a edició

Amb l’objectiu de donar a conèixer la Vall i els seus camins, a través d’activitats de senderisme amb petits grups guiats per guies locals, l’Ajuntament de la Torre de Capdella va organitzar de l’11 al 14 de juliol, la 4a edició del Festival de senderisme Vall Fosca – Pirineus.

Bnner-Festival-senderisme-2019
Cartell de la 4a Edició del Festival de Senderisme de la Vall Fosca.
El Festival de Senderisme de la Vall Fosca es consolida en la seva 4a edició

En aquesta edició, el festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus, va exhaurir les places per a quasi totes les activitats, amb la participació d’unes 200 persones.

Aquest fet demostra que el Festival de senderisme és ja un esdeveniment consolidat i que les propostes que s’hi fan atrauen a un públic que dedica una part de les seves vacances a descobrir el territori amb activitats organitzades a la natura.

En aquesta edició, el programa va repetir les activitats estrella, com són la sortida nocturna amb sopar i observació d’estrelles a Estany Gento, destinació Starlight per la UNESCO, i l’activitat Les flors de la Vall Fosca, organitzada pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i que transcorre per la via verda del carrilet.

A més d’aquestes dues activitats, els participants van poder veure, i fins i tot provar, de donar sal a les vaques a la muntanya, acompanyats per ramaders del territori dins de l’activitat Fem de pastors; a l’activitat L’Urani de Franco, van poder conèixer la història i visitar el recorregut de la mina de Castell, que forma part del Geoparc Conca de Tremp-Montsec de la UNESCO, i també van descobrir la natura de la Vall Fosca (rastres d’animals, flora, etc.), amb una sortida a la Mare de Déu de Fa.

El dissabte a la tarda es va oferir un tast de producte local, organitzat per Al teu gust, aliments del Pallars, després de veure el documental de muntanya 14 + 1, premiat al Festival de cinema de muntanya de Torelló, al 2018.

En aquesta edició també es va organitzar una caminada popular i una marxa, paral·leles a la primera edició de la cursa de muntanya La Cabanera, que van acabar amb un dinar conjunt amb els participants de la cursa.

La Cabanera dins el festival de Senderisme

En la 4a edició del Festival, es va estrenar la primera edició de la cursa de muntanya, La Cabanera, organitzada conjuntament pel Club d’Esquí de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella. L’objectiu d’aquesta nova cursa és fer un recorregut pels camins de la Vall Fosca, passant pels diferents pobles del municipi.

En aquesta edició La Cabanera va passar per 9 pobles, dels 19 que hi ha. A més es va comptar la participació dels veïns i veïnes voluntaris en el avituallaments.

La filosofia de La Cabanera és esdevenir una prova popular, per reunir tant a corredors experts com a caminadors que volen gaudir dels paisatges i la natura. Un dels principis de l’organització és canviar el recorregut cada any, per donar a conèixer diferents camins, i recuperar-ne de nous.

Amb aquesta filosofia també es vol fer partícip a la població local, perquè s’impliqui en l’organització, els avituallaments o com a participants.

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca es consolida en la seva 4a edició
Comentarios