19.01.2021 |
Viure als Pirineus

RESCATS DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten una escaladora a la Pobla de Segur

Els Bombers també han rescat 4 persones que s'havien desorientat prop del refugi de Comes de Rubió i una excursionista ferida al Congost de Mot-rebei
Rescat Bombers la Pobla de Segur
Rescat Bombers la Pobla de Segur
Els Bombers rescaten una escaladora a la Pobla de Segur

Una persona que escalava els primers llargs de la via Sang de Crack, al Circ del Pessó, a la zona de Collegats-Queralt, a la Pobla de Segur, ha resultat ferida per un pedra que ha caigut i li ha colpejat el casc i ferit la cara.

Els Bombers, que han estat alertats a les 13.43 hores, hem activat l’helicòpter amb efectius dels GRAE i una dotació terrestre. Hem rescatat la ferida amb maniobra de grua amb l’helicòpter i l’hem traslladada a l’Hospital de Tremp.

Bombers rescats pont octubre

Recerca d’un grup desorientat a Soriguera (Pallars Sobirà)

Per altra banda, un grup de 4 persones s’ha desorientat mentre feia la ruta des del refugi de Comes de Rubió fins al Pic de l’Orri. Han alertat els Bombers a les 14.05 hores i aquests han activat l’helicòpter amb efectius dels GRAE. Tot i que es trobaven en una zona molt boscosa que dificultava la seva visibilitat, han enviat la seva ubicació per missatgeria instantània que ha facilitat poder-los guiar fins a una pista forestal i localitzar-los.

Excursionista ferida al Congost de Mot-rebei (Pallars Jussà)

Els Bombers també han rescatat una dona s’havia fet mal al turmell al camí just abans de creuar el pont penjant del Congost de Mont-rebei., al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. Fins al lloc s’ha desplaçat un helicòpter amb efectius dels Bombers GRAE (Grup d’Actuacions Especials) que han fet la primera atenció a la ferida i l’han rescatat, mitjançant la maniobra de rescat amb grua i l’han traslladada directament a l’Hospital de Tremp. L’avís d’aquest servei s’havia rebut a les 11.35 hores.

Rescats

Els Bombers de la Generalitat han treballat, fins el 30 de setembre, en 213 serveis al medi natural, confirmant la tendència a l’alça d’aquest tipus d’actuacions. Aquest cap de setmana n’han fet, de moment, 18. La majoria, per rescatar excursionistes accidentats amb lesions lleus.
 

Els Bombers rescaten una escaladora a la Pobla de Segur
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad