18.10.2019 |
Viure als Pirineus

ESTABLIMENTS CENTENARIS

La carnisseria Casa Fonso, de la Torre de Capdella, rep el reconeixement del Govern

La Generalitat lliura els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i distingeix els establiments comercials centenaris

Casa Fonso de la Torre de Capdella
Casa Fonso de la Torre de Capdella
La carnisseria Casa Fonso, de la Torre de Capdella, rep el reconeixement del Govern

La Botiga de queviures, carnisseria i xarcuteria, Casa Fonso de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, va rebre ahir el reconeixement del Govern de la Generalitat a la seva trajectòria amb més de cent anys d'història. L'establiment, ubicat al costat de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, elabora de manera artesanal mel, paté, xolís, secallona, botifarra, catalana, bull d’ou, foie-gras, formatge de tupí i d’ovella i cabra etc. També fa de forn i elabora pa de pagès, coques de recapte, coca d’ou i de sucre, croissants, panadons, magdalenes artesanes, etc. I com a carnisseria i xarcuteria ofereix carns de corder o xai pallarès, porc (llonganissa, llom, costella, etc.), i vedella.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha presidit aquest dimarts el lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els Premis, enguany en la seva 18a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç urbà. La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història.

La consellera Àngels Chacón, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant l'acte de lliurament dels premis

La consellera ha recordat que “quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme i, en definitiva, de fer ciutat. Parlar del comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició. Empreses que utilitzeu les mateixes receptes que fa 200 anys sense oblidar l’R+D”. Chacón ha fet una anàlisi ràpida del sector i dels seus reptes: “Genereu activitat econòmica, sumeu el 16% del PIB. Sou sense cap mena de dubte empresaris i empresàries. Som conscients també del procés de transformació en què es veu immers el sector degut als canvis d’hàbits dels consumidors, accentuats per la integració de noves tecnologies, que afrontarem conjuntament”.

L’acte ha comptat també amb la participació de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la presència de la secretària general del Departament, Marta Felip, i del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.

Comentarios