24.06.2018 |
Viure als Pirineus

La Cúpula Gustum posa en valor la producció agroalimentària entre els escolars de Tremp

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya i durant aquest curs es desplaçarà a uns 40 centres de primària

Escolars estirats dins de la Cúpula Gustum i seguint les explicacions de la projecció en 360 graus. Imatge del 14 de novembre del 2017. Foto: Marta Lluvich
Escolars estirats dins de la Cúpula Gustum i seguint les explicacions de la projecció en 360 graus. Imatge del 14 de novembre del 2017. Foto: Marta Lluvich
La Cúpula Gustum posa en valor la producció agroalimentària entre els escolars de Tremp

Els alumnes de l'escola Valldeflors de Tremp han estat aquest dimarts els encarregats de donar el tret de sortida a la Cúpula Gustum. Es tracta d'una proposta educativa integral que té per objectiu posar en valor la producció agroalimentària de l'àmbit rural a Catalunya a través dels productes de proximitat que s'elaboren, el paisatge que generen i l'impacte que tenen en l'economia i tradicions del territori. A través de continguts audiovisuals que el rodegen i amb una sensació de 360°, el públic se submergeix en els detalls, els processos i l'impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Els escolars han pogut endinsar-se en un forn de pa encès, sentir la llet acabada de munyir o veure com surt l'oli del primer raig són algunes de les experiències que proposa el projecte. La Cúpula Gustum s'ha estrenat a Tremp però viatjarà per una quarantena de centres de tot Catalunya.

foto_3281471

En concret, la proposta inclou 14 càpsules interactives sobre els productes làctics, els carnis, l'arròs, els llegums, els fruits secs, l'oli d'oliva, la mel, el vi, els cereals i els seus derivats, la fruita i la verdura, la tòfona i els bolets, peix i marisc, embotits i la cervesa.

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya, especialment als alumnes cicle mitjà i superior de Primària, i es basa en un format innovador que potencia que l'alumne aprengui també a través de l'experiència i els sentits.

Els centres interessats disposen també d'una guia didàctica per treballar prèviament a l'aula continguts vinculats al projecte com els hàbits alimentaris, el benestar físic, la salut, el territori o els factors socials relacionats amb l'alimentació, entre d'altres. La Cúpula Gustum és per tant un projecte integral i immersiu per treballar des de diferents matèries i que suposa una experiència innovadora en l'àmbit educatiu.

La Cúpula Gustum és un projecte liderat i coordinat per l'Associació Leader Ponent.

Comentarios