El Pallars Jussà vol revaloritzar la carn de corder de la comarca

Aquesta setmana, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, han signat una addenda al conveni marc vigent entre ambdues entitats en l’àmbit de l’agroindústria i el patrimoni gastronòmic del Pallars Jussà. L’addenda contempla les accions que es duran a terme durant la propera anualitat.

PallarsTerraCorder
photo_camera El logo Pallars Terra de Corder.

El conveni marc signat l’any 2014 posa de manifest la coincidència en aspectes tant de la missió com d’alguns dels objectius concrets a l’entorn dels quals la Fundació Alícia desenvolupa la seva activitat. Gràcies a aquest acord de col·laboració fins ara s’han impulsat accions emmarcades en els tres grans projectes de l’Ajuntament de Tremp en l’àmbit de l’alimentació i la gastronomia:Al teu gust, aliments del PallarsTreiem-ne més profit,iniciativa pionera al territori d’aprofitament dels excedents alimentaris, i programa THAO de salut Infantil.

La incorporació d’aquesta nova addenda al conveni, permetrà impulsar diverses accions, adreçades fonamentalment a reforçar l’estratègia de valorització gastronòmica de la comarca, entre les quals destaca el projecte Pallars, terra de corder. Així mateix, es programaran diferents accions de formació per al sector de la restauració i per a persones en atur, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

La FundacióAlícia ( Ali-mentació i cièn-cia), de Món Sant Benet,és un centre de recerca en cuina. Un centre on s’investiga en productes i processos culinaris, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut, on es fomenta la millora dels hàbits alimentaris i on es dóna valor al patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.