23.02.2019 |
Viure als Pirineus

El Consell Comarcal del Pallars Jussà assumirà la gestió d'onze depuradores a partir de l'octubre

L'Agència Catalana de l'Aigua assumirà el finançament necessari per a garantir el funcionament dels sistemes de sanejament

Pla de detall d'una part del procés de depuració, en una imatge facilitada per l'ACA
Pla de detall d'una part del procés de depuració, en una imatge facilitada per l'ACA
El Consell Comarcal del Pallars Jussà assumirà la gestió d'onze depuradores a partir de l'octubre

El Consell Comarcal del Pallars Jussà assumirà plenament, a partir del proper mes d'octubre, l'explotació d'onze depuradores. Així ho ha acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en el marc d'un conveni de millora de la gestió del sanejament de la comarca, que implica que l'organisme assumeixi el finançament d'aquests sistemes. Està previst que el traspàs sigui efectiu un cop feta la subrogació del contracte d’explotació, segons han acordat ambdues administracions actuants. Actualment, al Pallars Jussà hi ha dotze depuradores en servei, les quals gestionen les aigües residuals generades pel 75 per cent de la seva població.

L’acord s’aplicarà en els sistemes de sanejament següents: Espui (municipi de la Torre de Cabdella), Figuerola d’Orcau (terme municipal d’Isona i Conca Dellà), la Guàrdia de Tremp (municipi de Castell de Mur), Isona (terme municipal d’ Isona i Conca Dellà), Les Esglésies (T.M. Sarroca de Bellera), Llimiana, Pobla de Segur,  Pobleta de Bellveí (T.M. Torre de Cabdella), Salàs de Pallars, Senterada, Xerallo (T.M. Sarroca de Bellera) al Consell Comarcal del Pallars Jussà.

El conveni també inclou la transferència dels costos d’explotació dels sistemes de Tremp i Vilamitjana de Tremp, actualment gestionats per l’Ajuntament de Tremp, amb l’objectiu de què el Consell Comarcal pugui assumir també la seva gestió. D’aquesta manera, el consell passarà a ser, amb la signatura d’aquest conveni l’administració competent en tots els sistemes de sanejament de la comarca.

Actualment, les 517 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97% de la població catalana. Pel que fa al Pallars Jussà, la comarca compta amb 12 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 75% de la seva població.

Comentarios