17.04.2021 |
Viure als Pirineus

La Conca de Tremp protagonista del nou "Descobrir"

Aquest matí s'ha presentat l’exemplar de març de la revista Descobrir, amb la Conca de Tremp com a protagonista en un acte al que han assistit el director de la revista, Joan Morales, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, empreses turístiques i cellers del municipi d’Isona i Conca Dellà

DSC_0494
La publicació ha estat presentada aquest matí
La Conca de Tremp protagonista del nou "Descobrir"

El President del Consell ha agraït “el suport de les institucions i publicacions per a donar a conèixer millor el Pallars”. Per la seva banda, el director de la publicació ha explicat que “el Descobrir Conca de Tremp neix amb la intenció de presentar un univers únic i amb personalitat pròpia”. La publicació així ho reflecteix amb un dossier central on es presenten aspectes  rellevants com l’espectacle geològic, que mostra una terra de congostos tallats i coralls fossilitzats.

A més a més de la seva excepcional riquesa geològica i els jaciments amb petjades de dinosaures, el Jussà presenta uns rics paisatges de contrastos, com la Serralada del Montsec i els camps d’oliveres, cereals i vinyes, on actualment hi ha importants cellers amb Denominació d’Origen Costers del Segre dins l’anomenada subzona Pallars.

Un altre element històric al Jussà resulta ser l’aigua, amb emplaçaments com Sant Antoni, l’estret de Collegats i el Pantà de Terradets, on l’entorn afavoreix la creació de  vistes fotogràfiques.

Segons Morales, “hem de tenir en compte que cal posar èmfasi en la fragilitat del territori i respectar-lo per aconseguir que el mateix pugui tenir un entorn més sostenible.  Per aquest motiu, hem volgut posar la mirada en una zona com el Jussà, que ens ha facilitat un Descobrir com aquest”.

La Conca de Tremp protagonista del nou "Descobrir"
Comentarios