17.11.2019 |
Viure als Pirineus

La Conca de Tremp es mou per aconseguir la certificació Geoparc

Ajuntament de Tremp
Ajuntament de Tremp
La Conca de Tremp es mou per aconseguir la certificació Geoparc

L’Ajuntament de Tremp ha iniciat les tasques i relacions per optar a la distinció de la Unesco coneguda com Geoparc. I per tal de posar la qüestió damunt la taula i generar debat, ha convocat aquest migdia a diversos agents públics i privats en una reunió en que han participat responsables del Instituto Geológico y Minero (IGME), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusfont (ICP) i la Universitat de Lleida (UdL).
 
L’Ajuntament de Tremp ha fet una aposta important en la Geologia i, així com altres organisme, entitats i empreses locals, ha organitzat darrerament nombroses accions i activitats relacionades amb aquesta ciència (concurs de fotografia Paisatges del Passat, curs de Geotursime, Jornades de Microedafologia, etc.) . En aquest sentit, l’Ajuntament creu que ara és el moment oportú de fer un pas endavant i assentar les bases per presentar la candidatura a la Unesco per optar a la distinció de Geoparc.
 
En el decurs d’aquesta sessió informativa que s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tremp, tant Ángel García Cortés, cap de l’Àrea de Patrimoni Geològic i Miner de l’IGME; com Antoni Roca, director general adjunt de l’ICGC, i Àngel Galobart, cap del Grup de Recerca de Faunes del Mesozoic de l’ICP, han posat de manifest la seva implicació en aquest projecte que, tal com ells mateixos han explicat, no pretén protegir espais limitant-hi l’activitat humana, sinó aprofitar la riquesa geològica de la zona per contribuir al desenvolupament rural sostenible i a l’aprofitament dels seus recursos i, d’aquesta manera, generar naturalment aquesta protecció necessària.
 
També ha participat a la sessió el Dr. Joan Poch que serà la persona responsable de documentar i organitzar la candidatura, gràcies al finançament del projecte Treball a les 7 comarques que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya. Al seu torn, el Dr. Poch ha explicat als assistents què és, què suposa i com pot beneficiar al territori obtenir aquest reconeixement internacional.
 

Comentarios