04.04.2020 |
Viure als Pirineus

La carretera de Castell de Mur seguirà tancada almenys fins al juliol

A finals de mes acabaran les tasques d'estabilització dels talussos i la retirada de roques amb maquinària pesada es preveu iniciar la primera setmana de juny

Imatge de les obres de neteja de la carretera
Imatge de les obres de neteja de la carretera
La carretera de Castell de Mur seguirà tancada almenys fins al juliol

La carretera LV-9124 de Castell de Mur (Pallars Jussà) afectada per una esllavissada el passat 16 d'abril es podria reobrir total o parcialment a principis de la segona quinzena de juliol. Així ho ha informat la Diputació de Lleida, responsable de la via, que també ha assenyalat que a finals d'aquest mes acabaran les tasques d'estabilització dels talussos. Aquestes tasques d'estabilització són imprescindibles per poder garantir l'entra a ala zona dels equips que hauran de procedir a la retirada de tots els elements que ara bloquegen la calçada.

El moviment de terres i la retirada de roques amb maquinària pesada es preveu iniciar la primera setmana de juny amb una durada aproximada de 3 setmanes. L'esllavissada, de grans dimensions, va atrapar i provocar la mort d'un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga que circulaven amb el seu vehicle.

Uns dies després de l'esllavissada la Diputació de Lleida va arranjar una pista forestal que comunica Cellers amb el nucli de Moror per tal de facilitar l'accés dels veïns a la capital del Pallars Jussà mentre durin els treballs de retirada de la runa.

Comentarios