29.03.2020 |
Viure als Pirineus

Blasco al Liceu

Aquest dimecres dia 8 d'abril, a la una del migdia, es presentarà públicament la gran obra literària i musical d'Artur Blasco A peu pels camins del cançoner, en imatges. L'escenari de la posada de llarg, a càrrec d'Artur Blasco, serà el Gran Teatre del Liceu.

Ferran Mascarell presidirà el concert de Blasco al Liceu.
Ferran Mascarell presidirà el concert de Blasco al Liceu.

A peu pels camins del cançoner, en imatges és un recull videogràfic amb més de 1.500 cançons populars del Pirineu, recollides pel músic, investigador i divulgador del folklore pirinencArtur Blasco. Les peces, recopilades durant les darreres dècades, han estat interpretades directament per més de 300 cantants informants de 160 pobles del Pirineu.

El treball aplega, en un total de 80 DVD, el fons de cançons que aquest estudiós ha recollit i documentat a les comarques pirinenques durant dècades. L'edició ha anat a càrrec del tècnic i càmera urgellenc Toni Lombarte, de REC Produccions.

L’acte de presentació al Liceu comptarà amb les actuacions musicals tant d'Artur Blasco com del guitarrista Yannick Lopes i del grup Krregades de romanços, que oferiran un tast de les cançons aplegades en l’obra. A l’acte hi és prevista l’assistència d’una nodrida representació de gent del Pirineu.

Més informació de l'obra d'Artur Blasco: www.edicionssaloria.com

Comentarios