23.07.2018 |
Viure als Pirineus

AMB LA VOLUNTAT DE POTENCIAR ELS PRODUCTES DE L’ALT URGELL I UNA CUINA QUE FUSIONA TRADICIÓ I MODERNITAT

Agustí i Adrià Porta obren a la Seu el restaurant "El Rastell"

Demà dissabte 14 de juliol, a les 19h, els germans Porta Alsina han preparat una gran festa d’inauguració del seu nou restaurant, El Rastell, situat a la plaça del Jutjat de la Seu d’Urgell. El Rastell forma part d’Embotits i Carns Baridà, juntament amb la Xarcuteria Pagès.

Agustí Porta a la seva xarcuteria
Agustí Porta a la seva xarcuteria
Agustí i Adrià Porta obren a la Seu el restaurant "El Rastell"

L’acte anirà en línia amb la filosofia dels emprenedors, que volen potenciar la cuina i la cultura del territori. Durant la inauguració se serviran tapes i platillos elaborats amb els seus propis embotits i amb altres productes dels artesans alimentaris de la comarca, i es podrà gaudir de les actuacions de diferents músics i grups de música folk i tradicional.

Cal recordar que, a més de xarcuter, emprenedor i ara restaurador, l’Agustí és un dels millors acordionistes del Pirineu, tant en solitari com formant part del grup de folk els Astorets.

Adrià Porta és el cuiner del Rastell. Va estudiar a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, on es va graduar en pastisseria, confiteria i forneria, i va obtenir el títol de cuiner tècnic superior en direcció de cuina. Té un gran domini de la cuina tradicional i de fusió. La seva experiència prové de diferents cuines de prestigi a Barcelona i del bagatge obtingut durant la seva joventut al restaurant l’Oreneta d’Arséguel, regentat durant molts anys per la seva família.

El Rastell es vol integrar en l’oferta de restauració de la Seu amb una proposta diferenciada, tant pel que fa a l’ús de productes ecològics i de proximitat (calculen que el 95% del total dels productes seran de l’Alt Urgell), com a les activitats de dinamització que formaran part del calendari anual. Periòdicament, el Rastell organitzarà tastos guiats de productes, dirigits pels propis artesans elaboradors; un cicle de concerts de música tradicional, i cursos i tallers de cuina del Pirineu.

Comentarios