Torna la Molina-Vallter Skimarathon

LMVSM-Galicia-Comet_foto-Gael-Piguillem
photo_camera Galicia Comet foto: Gael Piguillem

Després de l'èxit en la primera edició, LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON torna amb força. Per tal d'assegurar millors condicions de neu s'ha avançat la data al proper dissabte 28 de març.

De moment ja ha confirmat la seva participació Clàudia Galicia. La polivalent esportista osonenca va guanyar l'any passat en categoria femenina, fent equip amb Anna Comet. Qui lamentablement no podrà repetir victòria és Oriol Cardona, que va patir una lesió de lligaments a la darrera prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya.

LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON és una competició d'esquí de muntanya de llarga distància per equips, un format que la fa única als Pirineus. Uneix amb esquís les valls amb més tradició muntanyenca del Pirineu oriental: Cerdanya, la Vall de Núria i la Vall de Camprodon, passant per  tres cims de la talla del Puigmal (2.910 m), Noucreus (2.795 m) i Bastiments (2.883 m), acumulant més de 3000 metres de desnivell positiu al llarg dels més de 40 km que té la cursa.

Les inscripcions ja són obertes i es poden fer per internet accedint a través de la pàgina web de l'organització http://www.skimarathon.cat. Hi ha temps fins el dia 25 per inscriure's i els 150 primers s’emportaran un forro polar Dynafit. La reconeguda marca de material tècnic és el principal patrocinador de LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON.

Els antecedents

El 2014 va néixer LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON, una cursa que van guanyar l'equip format pels germans Nil i Oriol Cardona en categoria masculina, i la parella formada per Claudia Galicia i Anna Comet en categoria femenina.

Anteriorment s'havia organitzat durant dues edicions la Ceretana Ski de Muntanya: el 2012 entre la Molina i Masella i el 2013 al Puigmal. La bona acceptació de la cursa va animar l'organització a crear una competició de major magnitud, recuperant una cursa-travessa mítica que ha estat llegenda de l’esquí de muntanya a Catalunya i que trasllada al nostre territori les fórmules que tant èxit tenen als Alps, com la Mezzalama o la Patrouille des Glaciers.