27.05.2020 |
Viure als Pirineus

Reconeixement als esportistes de l'Alt Pirineu i Aran

La Generalitat de Catalunya ha reconegut aquest dimecres a 75 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2017 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional

Els esportistes pirinencs han rebut el reconeixement de la Generalitat
Els esportistes pirinencs han rebut el reconeixement de la Generalitat
Reconeixement als esportistes de l'Alt Pirineu i Aran

L’acte, celebrat al cinema Ribagorçana del Pont de Suert, ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la delegada del Govern, Rosa Amorós, i l’alcalde Josep Antoni Troguet. També hi ha pres part el representant territorial d’Esports, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 75 guardons individuals, 39 han correspost a esportistes masculins i 36, a femenins. Pertanyen a 20 clubs i entitats, 16 dels quals del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 10 disciplines esportives o federacions.

L’any 2017, 40 d’aquests esportistes van quedar primers en campionats de Catalunya, 95 van fer podi en campionats d’Espanya (48 aconseguint medalles d’or), 8 van fer podis en campionats del món i 2 en campionats europeus.

Entre els esportistes que s’han distingit avui al Pont de Suert hi ha Kilian Jornet (esquí de muntanya), Tòn Cónsul (esports d’hivern), Pep Fillat (activitats subaquàtiques), Club Curling Val d’Aran, Miquel Travé i Núria Vilarrubla (Piragüisme), entre altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista Isidre Mercadé, titulada “Castellers i escacs”.

Sis premis especials als millors esportistes i un setè en reconeixement a una fita esportiva rellevant

En el transcurs de l’acte, i a banda dels guardons anteriors, la Generalitat ha lliurat sis premis especials als millors esportistes de l’Alt Pirineu i Aran el 2017, que han estat els següents:

  • Miquel Travé - Millor esportista masculí.
  • Núria Vilarrubla - Millor esportista femenina.
  • Tòn Cónsul - Millor esportista jove promesa masculina.
  • Anna Esteve - Millor esportista jove promesa femenina.
  • Oriol Ruiz - Millor esportista amb altres capacitats masculí.
  • Almudena Ruiz - Millor esportista amb altres capacitats.                                                                             

Per últim, també per primer cop, s’ha lliurat el premi “Fita esportiva” a Oriol Ruíz, per haver assolit el rècord d’Espanya d’eslàlom en la prova WSB1 en categoria Infantil.

Reconeixement als esportistes de l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios