24.10.2020 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

Presentats a Barcelona els Campionats del Món de Piragüisme d'aigües braves del 2019 Sort-la Seu d'Urgell

Gerard Figueras, Albert Batalla i Raimon Monterde han donat a conèixer la triple competició que se celebrarà a Sort i la Seu d'Urgell.

Presentats a Barcelona els Campionats del Món de Piragüisme d'aigües braves del 2019 Sort-la Seu d'Urgell

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha presidit aquest dijous la presentació dels Campionats del Món de Piragüisme d'aigües braves del 2019, que es disputaran a Sort i la Seu d’Urgell aquest proper estiu amb la participació d’unes 60 federacions internacionals. L’acte ha tingut lloc a l’estand de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ubicat aquests dies al Reial Club Tennis Barcelona durant el Barcelona Open Banc Sabadell de tennis. L’han acompanyat els alcaldes de Sort i la Seu, Raimon Monterde i Albert Batalla.

Sort, del 29 de juny al 6 de juliol, acollirà les proves de freestyle o estil lliure al la Noguera Pallaresa, concretament al camp de regates de l’Aigüerola. Aquí se’n van disputar les primeres competicions i es va organitzar la primera Copa d’Europa (1999), el primer Campionat del Món (2001) i dues Copes del Món (2014 i 2018). L'any 2006 la modalitat va ser reconeguda oficialment per la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) i va entrar dins el seu programa esportiu.

Per al Mundial, el camp de regates l’Aigüerola inaugurarà l’estadi de freestyle, un “llegat” que, segons Raimon Monterde, afavorirà “l’arribada d’esportistes que donarà vida al municipi i, a banda, evitarà el despoblament de les nostres comarques”. L’alcalde de Sort ha afirmat que el kayak actua com a “vertebrador de la societat” en aquests municipis de muntanya i ha desitjat que “la societat Sort-La Seu s’allargui durant molts anys”.

Per altra banda, la Seu d'Urgell serà del 25 al 29 de setembre la seu de les proves d’eslàlom i descens esprint. La ciutat, d’ençà els Jocs Olímpics de 1992, vetlla per mantenir la instal·lació del Parc Olímpic del Segre dins el circuit internacional de competicions de la Federació Internacional de Piragüisme. Ho demostren 18 Copes del Món, un Campionat d’Europa i aquest que serà el seu tercer Campionat del Món, després dels que van tenir lloc l’any 1999 i l’any 2009.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha avançat que més de 500 palistes de 60 països prendran part en la cita de la capital de l’Alt Urgell, que aquests dies bull d’activitat amb diverses competicions i concentracions que “estimulen l’esport i l’economia local”. Amb el Mundial, el Pirineu es converteix en “un espai privilegiat al món per a l’entrenament i la competició de piragüisme”, ha conclòs.

Enguany, a la Seu, hi ha dues singularitats que el diferencien respecte l’anterior Campionat del Món. Per una banda, s’organitza el primer Campionat del Món de descens esprint a l’Estat i, per l’altra, en la modalitat olímpica d’eslàlom es repartiran el 80 per cent de places olímpiques pels Jocs Olímpics de Tòquio de 2020.

D’altra banda, Gerard Figueras ha subratllat el paper de l’esport com a “motor econòmic dels territoris de muntanya com el Pirineu” i ha destacat el llegat que quedarà dels Mundials, tant a la Seu com a Sort, amb instal·lacions renovades (Parc del Segre) o de nova creació (Sort).

Tres Mundials en un

Al març de 2015, a Marràqueix (Marroc), la candidatura conjunta formada per Sort i la Seu d'Urgell va ser escollida per acollir els Campionats del Món de Piragüisme d'aigües braves del 2019. L'opció catalana va tenir un ampli suport en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). La candidatura va oferir la possibilitat de disputar les tres modalitats, estil lliure, eslàlom i descens esprint, durant les mateixes dates, però en dos escenaris diferents i comunicats per distàncies raonables.

La responsabilitat de la organització de la competició recau en els Ajuntaments de Sort i de la Seu d’Urgell que juntament amb el suport tècnic de la ICF tindran com a objectiu la realització, coordinació i gestió de tot l’esdeveniment. Els col·laboradors per a dur a terme tota aquesta tasca organitzativa són també la Federació Espanyola de Piragüisme, la Federació Catalana de Piragüisme, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i les empreses Roc Roi i Parc del Segre SA.

Presentats a Barcelona els Campionats del Món de Piragüisme d'aigües braves del 2019 Sort-la Seu d'Urgell
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad