Kilian Jornet torna a la Salomon Ultra Pirineu

L'atleta de la Cerdanya tornarà aquest any a la cursa que l'ha vist crèixer per córrer per quarta vegada la distància de 110km

unnamed
photo_camera Foto: Ultra Pirineu / Gemma Pla

Falten tres mesos per una nova edició de l'Ultra Pirineu i els primers èlits han confirmat la seva presència a les diferents proves que, un any més, viuran l'espectacle de trail running del Parc Natural del Cadí Moixeró.

En la prova reina, la Salomon Ultra Pirineu, la cursa estarà marcada pel retorn del corredor més estimat i que l'ha guanyat més vegades: Kilian Jornet. Després de la seva experiència a l'Himàlaia i de reenprendre la temporada de trail, Jornet arribarà amb el màxim paper de favorit. Tot i això, no ho tindrà gens fàcil, ja que també han confirmat l'assistència Miguel Heras, que es va quedar a poc més de dos minuts del rècord del ceretà el 2016, i Cristofer Clemente que va ser tercer l'any passat.

També vindran amb les ganes de posar les coses difícils corredors de la casa com Pau Capell, que està firmant un gran 2017, Jessed Hernández que ha demostrat que quan córrer a casa es transforma. Emerson Trujillo que va ser la sorpresa del 2016 en entrar en quarta posició i Pablo Villatambé estaran a la sortida de Bagà.

En categoria femenina, repetirà presència la vigent campiona de la Salomon Ultra Pirineu, Gemma Arenas, que aquest any tindrà la oportunitat de medir-se amb atletes a nivell internacional com Núria Picas o Mira Rai.

La Marató Pirineu amb més nivell que mai

La Marató Pirineu, que ja ha esgotat inscripcions, tornarà a reunir un gran nombre de corredor importants que no es volen viure l'experiència de córrer per Parc Natural del Cadí Moixeró tot i no fer la Ultra.

Entre ells, repetirà Ismail Razga, guanyador de l'edició 2016. També Pablo Villalobos que ja va demostrar estar en un bon estat de forma en aquesta prova. Però aquests dos corredor no tindran les coses fàcils, ja que aquest any també es suma a la disputa pel podi Marc Lauenstein (2n a la Zegama-Aizkorri), Tófol Castanyer, Tom Owens, Remi Bonnet, Nicolas Martin i Andy Wacher.

El duel està asssegurat en categoria femenina entre quatre atletes Salomon: Anna FrostCaroline Chaverot i Oihana Kortazar que s'enfrontaràn al talent jove d'Yngvild Kaspersen. Les acompanyaran a la lluita atletes del nivell de Michelle Maier, Andrea Huser, Ruth Croft, Alissa St. Laurant i Stevie Kremer.

La Nit Pirineu es consolida amb els millors especialistes del món

La cita que inaugura el cap de setmana de l'Ultra Pirineu ja va viure una edició 2016 amb molt nivell. Aquest any, la prova torna a reunir els millors especialistes del món, entre ells Laura OrguéJan Margarit, el guanyador de l'any passat, i Marc Pinsach