ESQUÍ DE FONS

Jaume Pueyo i Paula Martínez guanyen el campionat de Catalunya d'esquí de fons

La temperatura i l'orografia de l'estació cerdana d'Aransa van posar a prova als participants, tant en modalitat individual com relleus.

Aransa campionat de Catalunya
photo_camera Els campionats de Catalunya d'esquí de fons 2019 s'han celebrat a l'estació cerdana d'Aransa/FCEH

Com en el 2017, aquest cap de setmana l’estació d’Aransa (Cerdanya) va acollir el Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons. Els desnivells del circuit, en un escenari sempre captivador per la seva bellesa, així com les suaus temperatures, van ser tot un repte per als participants i els tècnics, que es van veure obligats a ser molt precisos en l’elecció de la cera més idònia per als esquís.

El dissabte va ser el torn de la modalitat individual, disputada en tècnica clàssica al circuit Pedres Blanques. En la categoria més petita, U10, Ona Pons (PEC) es va proclamar campiona seguida de dues components del CENA, Emma Andreu i Elna Montaner. El podi masculí va estar format per Jofre Puig (Bellver) en l’esglaó més alt del podi mentre que Pol Visa (PEC) i Roger Sánchez (CENA) van ser segon i tercer, respectivament.

Aransa 4

En U12, Joana Puig (Bellver) va vèncer a Naila Visa (PEC) i Jana Sánchez (CENA) i la victòria masculina va ser per a Bernat Cadena (CENA), amb Oriol Bosch (PEC) segon i Arnau Miquel (CENA), tercer.

En U14, la cursa femenina va fer saltar espurnes en un podi format per Martina Sellés (Bellver) i dues components del CENA, Nuria Ruiz i Berta Guitart. Marc Colell (CEFUC) va ser el vencedor superant Pablo Moreno (CAEI) i Biel Balcells (CEFUC).

L’aragonesa Laura Villacampa (Mayencos) va vèncer en U16, tot i que el títol català va recaure en Claustre Montaner (CENA), en un podi completat per Júlia Pueyo (CEFUC) i Queralt Gamisans (CENA). Bernat Sellés (Bellver) va ser el fondista més ràpid en un podi molt disputat que van completar Roc Vilaró (Bellver) i Aniol Borrell (PEC).

En categoria U18, victòries per dos fondistes de l’equip RFEDI. Maria Iglesias (ANEC) va ser campiona per davant de Marta Moreno (CAEI) i Maria Sellés (Bellver), que va pujar al podi del Campionat tot i acabar quarta a la cursa, per darrere de la navarresa Irati Cuadrado (Irrintzi Ski).

Jaume Pueyo (CEFUC) va imposar-se a Miquel Auladell (PEC) i Martin Morales (CEFUC), que en cursa va acabar per darrere del navarrès Lander Martín (Irrintzi Ski). En U20, victòries per a Paula Martínez (CENA) i Gerard Palomo (CEFUC), en un podi també format pel seu company Cesc Colell i per Gral Sellés (Bellver). En Sènior, títol per a Pol Makuri (CENA).

En categoria Absoluta, van ocupar el podi masculí Jaume Pueyo (CEFUC), el seu company de club Gerard Palomo i el fondista del PEC, Miquel Auladell. Paula Martínez (CENA) va ser la campiona en categoria femenina, amb Maria Iglesias (ANEC) segona i Marta Moreno (CAEI), tercera.

La modalitat Relleus sempre dona joc

Un intens primer dia de competició amb molts fondistes que l’endemà es van donar cita al mateix escenari per disputar els relleus. En categoria Infantil, l’equip 1 del CENA (Núria Ruiz, Berta Guitart i Ares Montaner) va aconseguir la victòria per davant del segon equip del CENA i l’equip del PEC.

En homes, l’equip més ràpid va ser el del CEFUC (Marçal Gabarró, Biel Balcells i Marc Colell), amb l’equip del CENA segon i el del PEC, tercer. En equips mixtos, el del Bellver (Joana Puig, Quim Vila i Martina Sellés) va endur-se el triomf amb l’INF1 segon i el CAEI, tercer.

Per últim, en categoria Absoluta, l’equip femení 1 del CENA (Paula Martínez, Roser Español i Queralt Gamisans) va ser el campió, seguit del PEC i l’equip 2 del CENA. En homes, el CEFUC (Gerard Palomo, Nil Cardona i Jaume Pueyo) es va imposar amb autoritat al Bellver i a l’equip 1 del PEC. En versió mixta, victòria per al CEFUC (Júlia Pueyo, Martin Morales i Cesc Colell) amb el CAEI segon i el Bellver 1, tercer.