03.08.2020 |
Viure als Pirineus

PARAPENT

Comencen els treballs de millora de l'àrea de parapent d'Organyà

Les obres tenen com a objectiu convertir el municipi alturgellenc en un referent en la pràctica d'aquest esport

Imatge d'on s'estan duent a terme les obres de millora de l'àrea de parapent/Ajuntament d'Organyà
Imatge d'on s'estan duent a terme les obres de millora de l'àrea de parapent/Ajuntament d'Organyà
Comencen els treballs de millora de l'àrea de parapent d'Organyà

Les obres de millora i modernització de l'àrea destinada al parapent d'Organyà (Alt Urgell) han començat aquesta setmana. Els treballs els executa l'empresa Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats, SL (CISA) i tenen com a objectiu situar el municipi com a referent internacional en la pràctica d'aquest esport en totes les seves modalitats, especialment l'acrobàtica. L'actuació inclou una intervenció per suavitzar el perfil de la muntanya per facilitar la mobilitats dels usuaris i aconseguir una millor qualitat de l'envol, a més de l'adequació dels accessos i una zona d'aparcament, entre d'altres.

El projecte, adjudicat el mes de juny passat, preveu emmoquetar la zona d'enlairament i construir-hi una grada de pedra per a una cinquantena de persones, des de la qual es podrà contemplar l'activitat amb una vista privilegiada sobre el territori. A més, també s'instal·larà una estació meteorològica per a millorar les condicions de vol i facilitar l'activitat de les escoles, professionals i resta de practicants, així com una zona de pícnic i uns lavabos.

Pel que fa a l'aparcament, està previst construir-ne un de 35 places, a més de reservar un espai per als vehicles d'emergències, de les escoles de parapent i de les persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres. Mentre, el camí d'accés també s'arranjarà per facilitar-hi la doble circulació dels vehicles i s'instal·laran diversos punts de senyalització.

La millora de les infraestructures i equipaments destinats al parapent ha estat impulsada des de l'Ajuntament d'Organyà. El projecte, adjudicat per un import de 337.000 euros, està subvencionat per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del programa de Desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme.

Comencen els treballs de millora de l'àrea de parapent d'Organyà
Comentarios