21.09.2020 |
Viure als Pirineus

VIII Trobada de fallaires del Pirineu els dies 16 i 17 d'abril

Aquest proper cap de setmana, dies 16 i 17 d'abril, es durà a terme a Andorra la Vella la VIII Trobada de fallaires del Pirineu que comptarà amb la presència de representants de les diferents comunitats fallaires.

Cremada de falles a Andorra.
Cremada de falles a Andorra.
VIII Trobada de fallaires del Pirineu els dies 16 i 17 d'abril

La trobada començarà a les 11 hores de dissabte dia 16 amb la Reunió del Comitè Tècnic de Les Festes del Foc als solsticis als Pirineus que es durà a terme al Comú d'Andorra la Vella. Després de dinar, a les 16 hores, el síndic general, Vicenç Mateu, oferirà una recepció als fallaires en la qual s'inclou una visita al Consell General i a Casa de la Vall.

Posteriorment, a les 17:30 hores es durà a terme una taula rodona a la sala d'actes de la Llacuna, oberta al públic en general, que portarà per títol: I després de la UNESCO... Què? La taula rodona comptarà amb la participació de representants de béns culturals i/o naturals que han estat declarats patrimoni de la humanitat per part de la Unesco, com són: Guillem Soler, de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya; Ramon Felipó de la Patum de Berga; Lluís Obiols del Cant de la Sibil·la de la Seu; Joan Reguant de les Festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus; Susanna Simon de la Vall de Madriu-Perafita-Claror; i un representant del romànic de la Vall de Boí. El debat, que estarà moderat pel periodista i fallaire Albert Roig, pretén reflexionar al voltant del significat de la declaració de la Unesco com a patrimoni de la humanitat de tots aquests béns i, sobretot, de quines són les obligacions que comporta una declaració d'aquestes característiques.

L'endemà, diumenge 17 d'abril, a partir de les 11:30 hores a la plaça del Consell General, hi haurà una mostra de festa de cultura popular d'Andorra amb la participació de la Gresca Gegantera d'Andorra la Vella, l'Esbart Sant Romà d'Encamp, l'Esbart de les Valls del Nord, l'Esbart Dansarire d'Andorra la Vella, l'Esbart Lauredià, l'Esbart Santa Anna d'Escaldes-Engordany i els Castellers d'Andorra.

VIII Trobada de fallaires del Pirineu els dies 16 i 17 d'abril
Comentarios