04.08.2021 |
Viure als Pirineus

EL FESTIVAL DE MÚSICA POPULAR I TRADICIONAL ARRIBA ENGUANY A LA 41A EDICIÓ

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu es posa en marxa

Aquest divendres arrenca a la Seu d’Urgell la 41a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, el festival de música tradicional més antic dels Països Catalans que, fins al 6 d’agost, té programats 15 concerts en 7 poblacions, amb l’actuació d’un total de més de cent intèrprets. La inauguració, a dos quarts d’una del migdia al jardí de l’Hotel Andria, comptarà amb l’actuació de l’uruguaià Enrique Telleria al bandoneó; els catalans Laia Font i Elías Fernández Sabater, amb acordió diatònic; i els escocesos Simon Thourmire (concertina), Clare McLaughlin (violí) i Mark Magire (bodhran).

Erika 2
Erika Weigand, acordionista de Bar (Alt Urgell)
La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu es posa en marxa

La Trobada, que es va crear el 1976 a l’entorn dels històrics acordionistes del Pirineu, amb el pas dels anys ha anat creixent i internacionalitzant-se fins a convertir-se en un esdeveniment de referència en el món de la música tradicional. Així, a l’edició d’enguany hi participaran músics provinents de Finlàndia, Itàlia, França, Rússia, Suïssa, Moldàvia, República Dominicana, Quebec, Uruguai, Escòcia, Colòmbia, Portugal, Irlanda, Anglaterra, Aragó, Euskadi i Catalunya.

El gruix de les activitats s’ha programat a la comarca de l’Alt Urgell. A la Seu d’Urgell tindrà lloc el Concert de les 13 Nacions, divendres 29 a la nit, i el Gran Concert Catalunya, dilluns 1 d’agost al vespre, a més d’actuacions de diversos grups en diferents espais de la ciutat al llarg de tot el cap de setmana. Arsèguel acollirà la tradicional Trobada dissabte a la nit i el concert de l’orquestra de les colònies i els tallers d’Arsèguel, diumenge a la tarda, a més d’altres actuacions dissabte a la tarda i diumenge a migdia. L’altra població de l’Alt Urgell inclosa a la Trobada és Castellbò, amb un concert el dia 5 d’agost a la col·legiata de Santa Maria.

Entre les altres poblacions on s’han programat concerts, destaca la ciutat de Balaguer, que debuta a la Trobada amb el concert de cloenda, que tindrà lloc al Castell Formós el 6 d’agost, una activitat que està inclosa igualment en el cicle Música als Castells. També s’han programat concerts a Vilagrassa, el 2 d’agost; Puigcerdà, el dia 3; i la Pobla de Cérvoles, dijous 4.

La Trobada és organitzada per l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, amb Artur Blasco al capdavant des de la primera edició, i la patrocinen el Departament de Cultura de la Generalitat, les diputacions de Lleida i Girona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’IDAPA, els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Puigcerdà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Obra Social de la Caixa. Hi col·laboren, a més, diverses institucions, entitats i empreses.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu es posa en marxa
Comentarios