25.05.2020 |
Viure als Pirineus

La setmana PICURT

Aquesta setmana el Festival de Cinema de Muntanya PICURT omple l'agenda cultural de la Seu d'Urgell i Artedó amb projeccions, llibres, conferències i tot tipus d'activitats culturals, gatronòmiques i esportives.

La directora de PICURT, Montse Guiu, impulsora del projecte.
La directora de PICURT, Montse Guiu, impulsora del projecte.
La setmana PICURT

La 9a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus va inaugurar-se dimarts als Cinemes Guiu i, entre d'altres, l'Espai Ermengol acull una exposició de treballs artesanals de Polònia fets en fusta. La mostra finalitzarà el dissabte al vespre amb la projecció de curtmetratges a Artedó. Podeu consultar tota l'oferta de PICURT a la seva web.

PICURT va iniciar-se amb la projecció de El Pasaje, de J. Lee Thompson, i Pirineu català – istiu, de Joan Prats, en la secció de Cinema Recuperat. Les projeccions van finalitzar amb la Vesprada dedicada al parapent, presentada per Ferran Carricondo, president del Club Parapent Pirenaic.

Aquest dimecres també s'ha pogut gaudir de sessions de tarda (18.00 h), vespre (20.00 h) i nit (22.00 h), a més d'una Vesprada dedicada als esports d'aventura (22.00 h). A més a més, a les 19.30 h es va inaugurar l'exposició: "Les xilografies de Plazowa" i "Escultures de fusta folklòriques de Plazowa", del Museu Etnogràfic de Crackòvia, a l'Espai Ermengol de La Seu d'Urgell.

Programa de dijous

El Picurt 2015 ha continuat aquest dijous amb una sessió infantil en la qual s'ha projectat durant el matí els films Espíritu del bosque, The magic time, The last norwegian troll, Vigia, Lammer i Rabbit and deer.

D'altra banda, a les 17 hores està prevista una activitat de rocòdrom infantil i juvenil al Parc del Segre. Seguidament, a les 18 hores es podrà veure Rabbit and deer, Comapedrosa, Minerita, Fractura la maldición de los recursos i Dos almas.

A les 19 hores, el festival ha inclòs la presentació a Cinemes Guiu del llibre Escaladores de la libertad, de Bernadette McDonald, a càrrec de Jerzy Porebski.

La sessió del vespre (20 h) inclou Mustang, the last lost kingdom i Gdyby nie sloniu, Two on K2. Paral.lelament, es durà a terme a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell la taula rodona “Herois i traïdors al Pirineu. Les xarxes d’evasió de polonesos i ciutadans dels països ocupats durant la 2ª Guerra Mundial”.

La sessió de nit (22 h) proposa Mucho más que miel i Der bauer bleibst du. La vesprada al Parc del Segre, a la mateixa hora, té prevista la projecció de Damnation, Caminos de agua.

Festival únic a Catalunya

Picurt, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, és un festival únic a Catalunya i a l’Estat Espanyol que busca transmetre la vida i els valors de les persones que viuen a les muntanyes, des de totes les vessants: els paisatges, l’economia, la cultura, el patrimoni, els esports, entre d’altres.

La setmana PICURT
Comentarios