11.04.2021 |
Viure als Pirineus

La revista Cadí-Pedraforca celebra els 10 anys

Amb la publicació del número 21, la revista Cadí-Pedraforca fa 10 anys i, per aquest motiu, se celebrarà un acte obert al públic aquest dissabte dia 19 de novembre, a les 11 del matí, a Talló (Bellver de Cerdanya).

ed936318115_1
Un dels números de la revista.
La revista Cadí-Pedraforca celebra els 10 anys

Els impulsors de la publicació volen reunir a tots els implicats, d’una manera o altra, en aquest projecte col·lectiu: els protagonistes dels reportatges, els lectors, els col·laboradors, els representants de les institucions públiques que ens donen suport, els mecenes, els responsables dels arxius, museus i biblioteques que ens fan costat, els llibreters i venedors de la revista, els anunciants... Volen convertir la presentació d’aquest nou exemplar de la revista en un acte d’agraïment públic cap a aquestes persones i col·lectius que ens fan costat.

Informació revista Cadí-Pedraforca. 10 anys

La revista Cadí-Pedraforca és una publicació d’Editorial Gavarres. Actualment es publiquen 4 revistes: Gavarres, Alberes, Les Garrotxes i Cadí-Pedraforca. La primera revista, Gavarres, neix l’any 2002 i, en 14 anys, s’han posat al mercat tres publicacions més: Cadí-Pedraforca (any 2006), Les Garrotxes (any 2008) i Alberes (any 2009). Aquestes revistes es distingeixen per estar a cavall entre una revista i un llibre, i s’han convertit en una eina útil per conèixer més a fons la història més propera, explicada per la pròpia gent del territori.

Objectius de les revistes:

Són publicacions semestrals –en surten dues a l’any– que tenen el propòsit de deixar un testimoni escrit i gràfic d’una gent i d’un territori.

Amb Gavarres, Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Alberes volen reflectir les formes de viure, de treballar, de divertir-se, de parlar... dels àmbits de difusió de les revistes.

A cada número presenten un dossier sobre aspectes que hem viscut o que vivim col·lectivament: el mercat, el contraban, els oficis, l’excursionisme, els hostals, els mestres, els metges, els músics, els bolets, les feines de bosc...

Aquestes publicacions volen ser una eina de coneixement, difusió i valoració del patrimoni: arquitectura, història, gastronomia, flora, fauna, llengua, nissagues, etnologia, llegendes, tradicions...

Objectius de la revista Cadí-Pedraforca:

-Relligar territori.

-Eina per conèixer i valorar tot el ric patrimoni que amaguen 3 comarques del Pirineu: l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.

-Recollir la memòria oral.

Algunes dades de Cadí-Pedraforca:
-Any de sortida: 2006
-Àmbit de difusió: comarques de l’Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya
-21 números publicats
-Periodicitat: semestral (2 números a l’any). Mesos de maig i novembre
-Tiratge: 2.000 exemplars de cada número
-Més d’un centenar de col·laboradors
-Número entrevistes fetes: 75 perfils a persones anònimes,21 converses a persones més significades i 21 retrats de família.
-21 dossiers temàtics:
o Oficis
o El temps de la guerra
o La caça
o El contraban
o Els bolets
o Dones
o Llet i formatge
o L’estiueig
o Els maquis i la postguerra
o L’aigua
o El porc i els embotits
o Fires i mercats
o Franquisme i repressió
o Músics, balls i festes
o Pastors i transhumància
o Mestres i escoles
o La neu
o Gent que va venir de fora
o Focs, nevades i aiguats
o Fondes, hostals i tavernes
o Pobles buits

MÉS INFORMACIÓ
Dolors Roset 972 46 29 29 / [email protected]

La revista Cadí-Pedraforca celebra els 10 anys
Comentarios