29.11.2020 |
Viure als Pirineus

Pyrenaeus Ensemble, Qvinta Essençia i GastroFilm aquesta setmana al FeMAP

Del dimecres 25 al diumenge 29 de juliol, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà cinc concerts i realitzarà dos GastroFilms.

Qvinta Essençia
Qvinta Essençia
Pyrenaeus Ensemble, Qvinta Essençia i GastroFilm aquesta setmana al FeMAP

Per obrir la programació, demà dimecres 25 a La Seu d’Urgell (Alt Urgell) tindrà lloc el primer GastroFilm on es visualitzarà la pel·lícula Mare Nostrum. Un concert. Un viatge de Michelle Brun & Stefan Haupt amb les degustacions de proximitat de la formatgeria Mas d’Eroles i els Vins Carisma. Aquesta projecció es podrà veure també l’endemà a Organyà (Alt Urgell) acompanyat per les degustacions de Xarcuteria Obach i Vins Carisma.

Pyrenaeus Ensemble serà l’encarregat de realitzar els primers concerts de la setmana, amb les Quatre Estacions de Vivaldi. Un concert que es podrà veure a Ripoll (Ripollès), Talló (Cerdanya) i el llac d’Engolasters (Encamp, Andorra), i que es tracta reposició d'una producció pròpia del FeMAP, centrada en una de les obres més populars del barroc, consistent en quatre concerts per a violí, cordes i continu, que Vivaldi va escriure el 1723. En aquest concert es podrà gaudir d'un potent planter d'instrumentistes especialitzats en la interpretació amb criteris històrics que tenen o han tingut alguna relació amb el Pirineu.

El dissabte i el diumenge, però, també actuarà a Vilaller (Alta Ribagorça) i a Bossòst  (Val d’Aran) Qvinta Essençia, que interpretaran Luca Marenzio: Primer llibre de madrigals, un concert on les obres de Marenzio ens posen les bases expressives i formals d’un gènere en el qual aquest autor amb prou feina té rivals. Cap madrigalista ha explorat totes les possibilitats del gènere mantenint-se de manera estricta dins d’un marc on l’equilibri i la perfecció de l’escriptura s’imposen. Aquest primer llibre és una obra mestra i marca un capítol important en el desenvolupament del madrigal a finals del segle XVI. 

En el marc d’aquests cinc concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar els concerts amb la visita guiada al monestir de Santa Maria de Ripoll, la visita lliure al llac d’Engolasters o la visita guiada a la Glèsia dera Purificacion, entre d’altres. 

CONCERTS    

Pyrenaeus Ensemble. Vivaldi Quatre Estacions

27/07 · 21.30 h · Ripoll (Ripollès)
28/07 · 19.00 h · Talló (Bellver de Cerdanya, Cerdanya)
29/07 · 18.30 h · Llac d’Engolasters (Encamp, Andorra)
Qvinta Essençia. Luca Marenzio: Primer llibre de Madrigals
28/07 · 20.00 h · Vilaller (Alta Ribagorça)
29/07 · 20.00 h · Bossòst (Val d’Aran)

GASTROFILM     

Projecció Mare Nostrum. Un concert. Un viatge de Michelle Brun i Stefan Haupt

25/07 · 21.00Hh · Patí de la Punxa (La Seu d’Urgell) · Formatgeria Mas d’Erolas i Vins Carisma.
26/07 · 21.00 h · Porxo del carrer del Sol (Organyà) · Xarcuteria Obach i Vins Carisma. 

ACTIVITATS PARAL·LELES    

27/07 · 20.00 h · Visita guiada al monestir de Santa Maria · Ripoll
28/07 · 17.45 h · Visita guiada a Talló, patrimoni i orígen de Bellver de Cerdanya · Bellver de Cerdanya
28/07 · 18.00 h · Visita guiada al nucli antic · Vilaller 
29/07 · Visita lliure al llac d’Engolasters · Encamp
29/07 · 18.30 h · Visita guiada a la Glèisa dera Purificacion 
 

 

Pyrenaeus Ensemble, Qvinta Essençia i GastroFilm aquesta setmana al FeMAP
Comentarios