27.05.2020 |
Viure als Pirineus

El primer Premi Vall de Lavansa i Tuixent de Poesia es farà  públic aquest dissabte

Aquest dissabte, dia 8 d’octubre, es farà pública l’obra guanyadora del primer Premi Vall de Lavansa i Tuixent de Poesia, convocat pels ajuntaments de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols. A més de l’acte del lliurament del premi, s’ha programat també un concert de música medieval i del renaixement, una projecció de vídeo-poemaris, una taula rodona i un intercanvi poètic amb la vall de Courel, a Galícia.

El poble de Tuixent.
El poble de Tuixent.
El primer Premi Vall de Lavansa i Tuixent de Poesia es farà  públic aquest dissabte

El certamen ha nascut amb l’objectiu d’incentivar la creació poètica amb el territori, la natura, el paisatge, els pobles i la seva gent com a font d’inspiració. En aquest cas, els poemes que es presentaven a concurs havien de parlar de la vall que dóna nom al premi, la vall de Lavansa i Tuixent.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc al Centre Cívic Cal Cortina de Tuixent dissabte a les 5 de la tarda. Una hora després, el grup Caladrius oferirà un concert de música medieval i del renaixement a l’església de Sant Esteve.

Diumenge, els actes es faran a l’Espai Lavansa, a Sorribes, i començaran a les 11 del matí amb la projecció del vídeo-poemari Alt Urgell plany i passió, de Josep Espunyes, i del tràiler del poemari Aiguafoc, de Joan Graell. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona que servirà d’intercanvi poètic entre la vall de Lavansa i la Val do Courel. Així, es llegirà el poemari La Vall, adaptació de Lluís Felip a l’entorn de la vall de Lavansa del l’obra Os eídos del poeta gallec Uxío Novoneyra.

A més dels dos ajuntament de la vall, els actes compten amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, la Fundació Uxío Novoneyra i l’Escola de Tuixent, els alumnes de la qual s’encarregaran de l’ambientació poètica de la sala on es lliurarà el premi.

El primer Premi Vall de Lavansa i Tuixent de Poesia es farà  públic aquest dissabte
Comentarios