24.03.2019 |
Viure als Pirineus

EXPOSICIÓ PEDROLIANA

'Pedrolo, més enllà dels límits', a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Es tracta d'una exposició en petit format de l'homònima i permanent, situada a l’Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, la Segarra.

Manuel de Pedrolo al seu despatx el 1985/Colita/Fundacio Pedrolo
Manuel de Pedrolo al seu despatx el 1985/Colita/Fundacio Pedrolo
'Pedrolo, més enllà dels límits', a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Del 14 de juny al 4 de juliol, la Biblioteca Pública 'Maria Barbal' de Tremp, acollirà l'exposició itinerant “Pedrolo, més enllà dels límits”. Es tracta d'una mostra en petit format de l'homònima i permanent, situada a l’Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, la Segarra.

L’exposició presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat. Pedrolo escriu en un afany enorme de capturar l’inefable, d’esdevenir un “fenomenòleg”, per tal de bastir el seu complex corpus literari, multiforme en temes i estils, però alhora global, de gran coherència i sovint censurat. La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura. Pedrolo fou un avançat al seu temps.

Dins del conjunt d’actes en homenatge a l’autor de l'Aranyó, a la Segarra, la Institució de les Lletres Catalanes ha creat aquesta mostra de petit format. La prioritat d’aquestes exposicions és crear una eina divulgativa i que permeti una itinerància àgil, amb un sistema de transport econòmic i sense costos de muntatge per a les seus que la demanen. L’exposició es compon de 6 plafons de 85 x 200 cm.

Cartell Exposició Pedrolo

Comentarios