25.02.2020 |
Viure als Pirineus

Joan Obiols presenta a Sant Llorenç de Morunys el quart volum del seu Viatge Universal pel Pirineu

Aquest dijous, dia 29 de març, es presentarà a Sant Llorenç de Morunys el llibre Viatge Universal pel Pirineu. 4. L'Alt Solsonès i l'Alta Noguera de l'escriptor alturgellenc Joan Obiols. És tracta del 4t volum d'aquest viatge personal que en Joan Obiols realitza a través del territori pirinenc, un recorregut pel paisatge, els llocs emblemàtics i la gent d'aquestes contrades.

La portada del darrer llibre de Joan Obiols.
La portada del darrer llibre de Joan Obiols.
Joan Obiols presenta a Sant Llorenç de Morunys el quart volum del seu Viatge Universal pel Pirineu

Gràcies a les experiències que relata l'autor i, sobretot, gràcies a les entrevistes que realitza a les persones dels indrets que visita, en Joan Obiols presenta una nítida fotografia del present i del passat més recent d'unes contrades en plena transformació. El seu és un viatge personal, però alhora un testimoni d'un món que canvia i que, si no se'n recull testimoni, la seva memòria corre el risc de perdre's. 

Després de publicar, en coedició d'Edicions Salòria i d'Editorial Andorra, els volums dedicats a Andorra, la Cerdanya (un a l'alta Cerdanya i l'altre a la baixa), Joan Obiols s'acosta als límits meridionals del seu món pirinenc, l'Alt Solsonès i l'Alta Noguera.

El llibre serà presentat aquest dijous 29 de març, a les 19:00 hores, al Museu Centre d'Interpretació de la Vall de Lord (c/ Estret, 1, claustre de l'església de Sant Llorenç de Morunys).

Comentarios