23.02.2019 |
Viure als Pirineus

El Museu Hidroelèctric de Capdella premia 5 obres inspirades en la Vall Fosca en la segona edició del seu Concurs de Microrelats

La segona edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té guanyadors, que han estat escollits d’entre les 53 propostes que s’han presentat al concurs. El jurat, format pels escriptors i lingüistes Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha seleccionat cinc relats: Sempre junts de Nom de Plume, Corre, corre, corre de Pont de Rus, Plof!, de Mar Salada, Pels pèls de Tinke i Ofèlia i Casimir de Raskòlnikov.

5 obres inspirades en la Vall Fosca premiades en la 2a edició del Concurs de Microrelats
5 obres inspirades en la Vall Fosca premiades en la 2a edició del Concurs de Microrelats
El Museu Hidroelèctric de Capdella premia 5 obres inspirades en la Vall Fosca en la segona edició del seu Concurs de Microrelats

Els guardons s’entregaran el dissabte 4 d’agost al Museu Hidroelèctric de Capdella. Hi haurà 3 premis més dos accèssits. El mestre de cerimònies de l’entrega de premis serà el poeta i recitador Josep Pedrals. Els autors guardonats han creat relats a partir de la carretera local (la L-503) i de les muntanyes de Santa Bàrbara i de Serraspina. Com a rerefons, les obres reflexionen sobre la ràbia, l’amor, el futur i les incerteses.

El primer premi s’endurà 500 €, el segon 300 € i el tercer, 200 €. Els dos accèssits estan dotats amb un lot de productes del Museu Hidroelèctric. Els participants desconeixen en quina posició han quedat i no ho sabran fins el dia de l’entrega de premis. Durant l’entrega, els guanyadors llegiran el seu microrelat i explicaran en què s’han inspirat i com l’han desenvolupat. 

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca “Vall Fosca”, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca s’editaran en un llibre en un termini de 5 anys. L’organització també organitza des de fa 13 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació. 

Comentarios