23.04.2021 |
Viure als Pirineus

L'Escola Folk organitza un taller de música tradicional i dansa contemporània

L'Escola Folk del Pirineu organitza a Arsèguel un taller que cerca la complicitat entre la música tradicional catalana i la dansa contemporània. Marcel Casellas dirigirà el grup instrumental i Iera Delp el grup de dansa. Els tallers es faran el cap de setmana del 19 i 20 de novembre.

unnamed
Cartell del taller
L'Escola Folk organitza un taller de música tradicional i dansa contemporània

GRUP INSTRUMENTAL DE MÚSICA TRADICIONAL
Amb el grup sorgit dels músics inscrits es crearà una formació instrumental que posarà l'accent en músiques tradicionals i singulars, tractades de manera genèrica.

El taller farà una mirada al contrapàs, ball pla, jota i rumba i, també, als seus derivats o emparentats (sardana, rebatut, havanera, fandango…) incidint especialment en l'aire, l'acompanyament rítmic i harmònic i la complicitat amb la dansa. Es tracta de treballar quatre melodies tant senzilles com sigui possible per tal de comprendre les singularitats de cada gènere i adquirir les eines bàsiques per tractar-los, aprofundir-hi i experimentar-hi quan s'escaigui.

GRUP DE DANSA CONTEMPORÀNIA
S’explorarà el moviment individual i la composició grupal, en relació amb la música. Es treballarà  el cos com a eina per amplificar-la, per fer-la visible, dibuixar-la a l'espai. 

El taller és obert a tothom que l'interessi explorar el moviment. Durant el dissabte, músics i balladors treballaran per separat i en la sessió de diumenge matí treballant plegats es fusionaran els dos llenguatges. En acabat, es farà una sessió pública d'uns trenta minuts.

L'Escola Folk organitza un taller de música tradicional i dansa contemporània
Comentarios